Banja Luka

Otvoren novi Vatrogasni dom u Dervišima

Otvoren novi Vatrogasni dom u Dervišima
Otvoren novi Vatrogasni dom u Dervišima

BANJALUKA - U okviru obilježavanja Dana grada Banjaluka danas je u naselju Derviši svečano otvoren novosagrađeni Vatrogasni dom površine veće od 1.600 metara kvadratnih, za čiju je izgradnju i opremanje grad izdvojio 2.200.000 KM.

U prisustvu brojnih gostiju, početak rada ovog doma ozvaničili su direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, te starješina Vatrogasne brigade Banjaluka Živko Vuković.

Pozdravljajući prisutne, Gavranović je rekao da su pripreme za gradnju objekta počele krajem 2012. godine, a da su sredstva za obezbijeđena u potpunosti iz budžeta grada.

"I na ovom i na postojećem pultu sada imamo dovoljno moćnu jedinicu koja može brzo reagovati u slučaju bilo kakve opasnosti po imovinu građana ili privrednih subjekata. Izgradnjom ovog doma sigurno mogu biti zadovoljni ne samo građani nego i privrednici koji u ovom dijelu Banjaluke grade poslovne objekte", istakao je Gavranović.

On je naglasio da je objekat savremeno opremljen, a da će osim za boravak i rad vatrogasaca, služiti i za dalju obuku. Ovom objektu trenutno su na raspolaganju četiri vozila za gašenje požara.

Vatrogasna jedinica u Banjaluci postoji od 1928. godine, a danas je veličine brigade sa oko 100 profesionalno angažovanih vatrogasaca.

Vatrogasci u Banjaluci raspolažu i sa 28 vozila za gašenje požara, a smješteni su na lokaciji u centru grada i na banjalučkom aerodromu.

Vatrogasci rade u četiri smjene, a oprema kojom raspolažu dovoljna je za gašenje više požara istovremeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije