Banja Luka

Otvorena ambulanta u Česmi

Otvorena ambulanta  u Česmi
Otvorena ambulanta u Česmi

BANJALUKA - Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Slobodan Gavranović danas je u banjalučkom naselju Česma svečano pustio u rad ambulantu porodične medicine, površine 80 metara kvadratnih, za čije opremanje je iz gradskog budžeta uloženo oko 40.000 KM.

Gavranović je rekao da je ovaj projekat dio politike grada da se usluge što više približe građanima, ističući da je planirano  otvaranje sličnih  objekata  i u Mjesnim zajednicama Paprikovac i Ada.

Uz napomenu da je grad preuzeo teret plaćanja zakupa za ovaj objekat, on je podsjetio da je Banjaluka u poslednjih nekoliko godina izgradila više od 20 objekata   i rekonstruisala pedesetak za  potrebe rada ambulanti porodične medicine.

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Gordana Tešanović rekla je da će u ovom objektu građani Česme u prvo vrijeme dobijati standardni paket usluga primarne zdravstvene zaštite, a potom i usluge iz hematologije i biohemije, za šta su građani i najzainteresovaniji.

Tešanovićeva je rekla da će za prvo vrijeme, od 7.00 do 15.00 časova, u ambulanti raditi jedan tim porodične medicine, a kako broj registrovanih građana bude rastao tako će se i broj timova povećavati.        

Ambulanta porodične medicine u Česmi sastoji od jedne ljekarske ordinacije, recepcije otvorenog tipa i sobe za intervencije.

Gavranović je kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije