Banja Luka

Ove godine duplo manje poginulih u saobraćaju

Ove godine duplo manje poginulih u saobraćaju
Foto: Arhiva | Ove godine duplo manje poginulih u saobraćaju

BANJALUKA - Na prvoj sjednici Savjeta za bezbjednost saobraćaja grada juče je istaknuto da je u prvih šest mjeseci ove godine poginulo šest osoba manje nego prošle godine u istom periodu.

Slavko Davidović, predsjednik Savjeta, kojeg je nedavno imenovao gradonačelnik Igor Radojičić, rekao je da je formiranje Savjeta važna aktivnost grada jer je problem bezbjednosti saobraćaja kompleksan i da su zbog toga u njegov rad uključeni stručnjaci iz različitih oblasti.

"Naš grad nije zaobišao globalni problem bezbjednosti saobraćaja i mi smo formiranjem Savjeta iskazali čvrst stav da se uhvatimo u koštac sa svim problemima", kazao je Davidović. 

Osim konstituisanja Savjeta, raspravljano je i o jednoj tački dnevnog reda: o izvještaju o bezbjednosti saobraćaja na području grada za prvih šest mjeseci ove godine.

"U tom periodu 2016. poginulo je 10 osoba, a u prvih šest mjeseci ove godine taj broj je smanjen na četiri", kazao je Davidović i dodao da je broj saobraćajnih nezgoda manji za oko dva odsto.

Dodao je da je na sjednici zaključeno da se formira koordinacioni tim od članova Savjeta koji će obići četiri lokacije na kojima su se desile saobraćajne nesreće.

"Tim će biti zadužen da nakon obilaska terena sačini analize i dostavi prijedloge na koji način se mogu riješiti problemi", zaključio je Davidović. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije