Banja Luka

Pasarele vape za sanacijom

Pasarele vape za sanacijom
Pasarele vape za sanacijom

Pasarele na zapadnom tranzitu (Ulica Krajiških brigada) i Bulevaru Desanke Maksimović na Starčevici su oštećene, prljave, zidovi su išarani, a stepenice napukle, te vape za sanacijom.

Mještani koji često prolaze ovim pasarelama smatraju da se više treba povesti računa o ovim objektima u gradu jer ih koristi veliki broj građana, a posebno djece koja idu u školu. Kažu i kako su sami građani dosta krivi za ovako ruglo od pasarela jer bacaju smeće na njih, preko noći osvanu i razbijene flaše, a često su na njima i razni provokativni natpisi.

Prema riječima Milenka Šajića, portparola Gradske uprave, za redovno održavanje pasarela biće izdvojeno 100.000 KM, dok će u okviru investicionog održavanja iz kojeg se finansiraju mostovi, pasarele i nadvožnjaci, između ostalog, biti sanirani žuta pasarela i nadvožnjak/pasarela u Zelengorskoj ulici.

"Ova žuta pasarela na zapadnom tranzitu propada svakim danom sve više i više. Može se srediti bar malo pošto je porđala, posebno stepenice", kaže Stevo Đurović, mještanin Petrićevca.

Tanja Adamović, mještanka Starčevice, smatra da građani treba više da povedu računa o javnim površinama.

"Higijena pasarele u našem naselju je zadovoljavajuća, mada bi moglo i bolje. Nadležne ekipe ne mogu stići očistiti koliko pasarele neki mogu zaprljati. Bitno je da one služe svrsi, djeca prelaze redovno i treba ih održavati, ali je to i do samih građana", rekla je Adamovićeva.

U Savjetu MZ Starčevica potvrdili su da je bilo slučajeva razbijanja stakla od strane huligana, te čak i vršenja nužde.

Sve išarane

Obišli smo danas više pasarela u gradu i vidjeli da su one meta i za razne grafite, ali i natpise kao što su izjave ljubavi i simpatija, te čestitanje rođendana. Takođe, po njima ima i natpisa sa vulgarnim riječima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije