Banja Luka

Piljak pobjednik konkursa “Grad prijateljstva”: Iz hobija nastale vrhunske fotografije

Piljak pobjednik konkursa “Grad prijateljstva”: Iz hobija nastale vrhunske fotografije
Piljak pobjednik konkursa “Grad prijateljstva”: Iz hobija nastale vrhunske fotografije

BANJALUKA - Nakon dvomjesečne akcije "Grad prijateljstva", koju je preko društvene mreže Instagram organizovala kompanija "M:tel", danas je u Muzičkom paviljonu parka "Petar Kočić" u Banjaluci bila otvorena jednodnevna izložba fotografija, a prisutni su bili u prilici da vide najbolje radove izabrane od strane stručnog žirija.

Žiri u sastavu Tea Jagodić, Dragan Gajić i Aleksandar Čavić odlučio je da od 1.600 fotografija pristiglih na konkurs bude izloženo svega 20, dok je za najbolji rad proglašena panorama tvrđave Kastel, autora Srđana Piljka. Piljku je nagradu, koju je, između ostalog, činio novi telefon, uručila portparol kompanije "M:tel" Milica Stojaković.

"Veoma smo zadovoljni konkursom i odazivom fotografa. Mogli su se prijaviti svi koji se bave fotografijom, da li kao hobijem ili profesionalno. Cilj ove izložbe je bila promocija prirodnih i arhitektonskih ljepota naše zemlje i svakako prijateljstva kao lajtmotiva", kazala je Stojakovićeva. Fotografije čine najljepši kadrovi gradova iz svih krajeva BiH, a panoramu Kastela sa kultnim crvenim renoom 4 u sredini, izdvojili su kao najbolju, kako nam je kazala članica žirija, prvenstveno zbog tehnike.

"Na jako čudan način je napravljena i vizuelno je jako primamljiva. Što se tiče ostalih fotografija bilo je fenomenalnih radova, no većinom su snimljene na isti ili sličan kalup. Pobjednička je prevagnula prvenstveno zbog tehnike i moram da kažem da mi je jako žao što neki fenomenalni radovi nisu ispunjavali određene uslove i pravila", kazala je Tea Jagodić, članica žirija, zahvalivši kompaniji "M:tel" jer je u cijelom procesu učestvovala na taj način.

"Jako mi je drago da je od tolikog broja fotografija baš moja izabrana. Riječ je o radu koji sadrži 69 fotografija spojenih u jednu, o panorami koja obuhvata 360 stepeni. Obrađivana je i puno vremena je trebalo da se uslika i napravi, ali ispalo je na kraju dobro", kazao je Srđan Piljak, pobjednik na konkursu najbolje fotografije. On je dodao i to da se fotografijom ne bavi profesionalno, nego da mu je ista strastveni hobi u posljednjih četiri ili pet godina.

Milica Stojaković rekla nam je da kompanija "M:tel" konstantno organizuje različite aktivnosti, a pored promotivnih ponuda tu su i mnoge društveno-odgovorne akcije kao što je bila ova o kojoj je riječ. Ne otkrivajući detalje, dodala je da će zainteresovani uskoro moći da se jave na još jedan konkurs, a o tome će u narednom periodu biti obaviješteni preko Instagrama.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije