Banja Luka

Plate u ASBL nisu povećane

Plate u ASBL nisu povećane
Plate u ASBL nisu povećane

BANJALUKA - Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke, nije potpisao nikakvu odluku o povećanju plata funkcionerima i nekim službenicima gradske uprave, saopšteno je danas iz Administrativne službe grada.

Reagovali su, kako stoji, povodom neistinite informacije o navodnom povećanju plata zaposlenih i funkcionera Administrativne službe grada, koja je objavljena u pojedinim medijima.

"Umjesto vijesti, kako je gradonačelnik najavio, o smanjenju plata od pet odsto za službenike, odnosno deset odsto za funkcionere, senzacionalistički je plasirana netačna i neprovjerena informacija o povećanju plata za 30 odsto", ističe se u saopštenju.

Navode da je stupanjem na funkciju Gavranović donio Pravilnik o izmjenama u unutrašnjoj organizaciji poslova i sistematizaciji radnih mjesta ASBL, kojim je ukinut Odsjek za imovinsko-pravne poslove, a sistematizovana nova radna mjesta u okviru Kabineta gradonačelnika.

"Te izmjene su uslovile donošenje Pravilnika o izmjenama Pravilnika o platama i naknadama zaposlenih u ASBL i to samo u organizacionim jedinicama u kojima je došlo do promjena. Kod svih drugih zaposlenih službenika, načelnika i funkcionera, plate nisu mijenjane", ističe se u saopštenju.

Podsjećaju da je donošenjem mjera za suzbijanje posljedica svjetske ekonomske krize plata zaposlenih u Administrativnoj službi ranije smanjena za 10, a funkcionera za 20 odsto.

Prijedlogom budžeta za 2013. godinu planirano je novo smanjenje plata od pet odsto za službenike i 10 odsto za funkcionere.

Vezane vijesti:

Gradske vlasti u Banjaluci povisile sebi plate za 30 odsto!?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije