Banja Luka

Počela obnova fontane

Počela obnova fontane
Foto: Velibor Tripić | Počela obnova fontane

BANJALUKA - Na radost mnogih građana, počela je obnova fontane u parku "Mladen Stojanović".

Banjalučka trkačka liga pokrenula je inicijativu za izgradnju trim-staze i obnovu fontane u najvećem gradskom parku, a za ovaj projekat, kako kažu inicijatori, grad je obezbijedio pola sredstava, a učestvovali su i mnogobrojni donatori i građani.

Petar Bilčar, v.d. načelnika Odjeljenja za komunalne poslove, rekao je da fontana nije radila godinama, ali da su inženjeri koji su je pregledali ustanovili da bi mogla da se obnovi i pusti u rad.

"Ideja je da se ovaj mali dragulj u našem parku obnovi, a radovi bi trebalo da budu gotovi do početka Međunarodnog teniskog turnira ATP čelindžera", kazao je Bilčar.

Prema njegovim riječima, s obzirom da se radi o međunarodnom turniru na koji će doći sportisti iz cijelog svijeta, ovo je odličan povod za uređivanje parka.

Građani, koji redovno posjećuju park su oduševljeni što će fontana biti obnovljena i smatraju da će ona doprinijeti mnogo ljepšem izgledu parka.

"Obradovala sam se kad sam vidjela da obnavljaju fontanu u parku 'Mladen Stojanović'. Ona je ukras parka", kazala je penzionerka Marija Š.

I Vedran P., koji s djecom često dolazi u park, kazao je da se raduje obnovi fontane te da je to ono što je ovom parku potrebno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije