Banja Luka

Postavljeni tajmeri na semaforima kod Narodnog pozorišta

Postavljeni tajmeri na semaforima kod Narodnog pozorišta
Postavljeni tajmeri na semaforima kod Narodnog pozorišta

BANJALUKA - Na semaforima na pješačkim prelazima na raskrsnici kod zgrade Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjaluci postavljeni su tajmeri koji pješake informišu o preostalom vremenu trajanja crvenog svjetla, odnosno preostalom vremenu do početka zelenog svjetla koje garantuje bezbjedan prelazak preko kolovoza.

Tajmeri su postavljeni na raskrsnici ulica Aleja Svetog Save i kralja Petra Prvog Karađorđevića, kod zgrade Narodnog pozorišta.

Iz Gradske uprave podsjećaju da su tajmeri ranije postavljeni kod zgrade gradske uprave i kod Robne kuće "Boska", i ovim aktivnostima povećana je bezbjednost pješaka.

Analiza je pokazala da je čak 25 odsto pješaka, ili svaki četvrti pješak prije postavljanja tajmera nepropisno prelazio ulicu za vrijeme dok je bilo upaljeno crveno svjetlo, navode iz gradske uprave i dodaju da je nakon postavljanja tajmera broj pješaka koji se nepropisno ponašaju znatno smanjen.

Analiza je pokazala i da se svaki deseti pješak nepropisno ponaša.

"S obzirom na to da su ovu aktivnost, osim povećanja bezbjednosti saobraćaja, odlično prihvatili i pješaci, u naredoj godini će tajmeri biti postavljeni na još nekim lokacijama na kojima su veoma izražena kretanja pješaka", navode u gradskom Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja. 

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije