Banja Luka

Postavljeni temelji za stubove mosta

Postavljeni temelji za stubove mosta
Postavljeni temelji za stubove mosta

BANJALUKA - Radovi na temeljenju srednjih i obalnih stubova za novi most preko rijeke Vrbanje u naselju Česma nastavljeni su poslije izrade šipova.

"Izvršena je izrada naglavne ploče nad šipovima jednog riječnog stuba i u toku je izrada naglavne ploče za drugi riječni stub. Vremenske prilike nam idu naruku i radovi se odvijaju predviđenom dinamkom. Nadam se i da će izvođač radova prije povećanja vodostaja i snježnih padavina uraditi što više posla", kazao je Zoran Novaković, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

 U nastavku radova na novom mostu kod "Incela" planirana je izrada jedne kampade oba riječna stuba visine do tri metra, a uporedo sa svim ovim poslovima radi se i geodetska kontrola. 

Novi most biće sagrađen na mjestu petnaestak metara nizvodno od postojećeg mosta. Biće ukupnog saobraćajnog profila deset metara i sastojaće se od kolovoza širine 6,6 metara i obostranih trotoara širine dva metra, dužine 75 metara.

Osim radova na mostu, u toku je i izgradnja saobraćajnice u Ulici Veljka Mlađenovića od Gradskog olimpijskog bazena pa do mosta.

"I ovdje nam vrijeme ide naruku. Uskoro će biti postavljen donji noseći sloj asfalta na dionici od 400 metara kako bismo zaštitili zemljane radove koji su urađeni", kaže Novaković.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije