Banja Luka

Priredbe i paketići povodom praznika Svetog Nikole

Priredbe i paketići povodom praznika Svetog Nikole
Priredbe i paketići povodom praznika Svetog Nikole

Mališani iz Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" i Dječijeg doma "Rada Vranješević" danas su održali tradicionalne priredbe povodom praznika Svetog Nikole, a tom prilikom su im uručeni paketići.

Djeca koja borave na odjeljenju Zavoda i hor matične škole "Borisav Stanković" izveli su priredbu u skladu sa temom koju su Ujedinjene nacije kandidovale povodom obilježavanja Međunarodnog dana lica sa invaliditetom.

Pažnja na djecu sa invaliditetom

 "Želimo da skrenemo pažnju na pitanje djece sa invaliditetom, na njihove mogućnosti, ali i na potrebe. Svake godine skrećemo pažnju na neku drugu temu. Ove godine željeli smo skrenuti pažnju javnosti na pomagala svih vrsta i za djecu i za odrasle", rekla je Tanja Mandić-Đokić, saradnik za odnose s javnošću u Zavodu "Dr Miroslav Zotović".

U Zavod dolaze djeca iz različitih područja, a rad sa njima je svakodnevan.

"Izuzetno je zahtjevno raditi sa ovakvom djecom. Treba uložiti puno vremena, ali nam ona to vrate duplo. Pripremili smo skeč, recital novogodišnjih želja, Djeda Mraza i Baku Mrazicu, a učestvuje 15 mališana i hor", rekla je Božana Savanović, vaspitačica.

Radost i oduševljenje

 Djeca su pokazala radost i oduševljenje učešćem u priredbi.

"Na priredbi sam Baka Mrazica i ovo je jedna super priredba. Utrošili smo dosta vremena i truda, ali nam je prelijepo'', rekla je  Slađana Stefanović, učenica Osnovne škole "Borisav Stanković".

Pored roditelja i osoblja proslavi su prisustvovali predstavnici javnih institucija, privrednih subjekata i nevladinih organizacija, a mnogi od njih su donijeli poklone.

"Svake godine nas obraduje priredba koju djeca pripreme. Lani smo im dali 10.000 KM za senzorsku sobu. Ove godine smo im pripremili paketiće i djeca to najviše vole", rekla je Nada Tešanović, ministar porodice, omladine i sporta RS.

Dodala je da su osim za djecu iz Zavoda "Dr Miroslav Zotović" pripremili paketiće i za štićenike Dječijeg doma "Rada Vranješević".

Jasna Brkić, zamjenik gradonačelnika, istakla je koliko je Zavod značajan.

"Grad podržava pripremu ovakve priredbe i svaki je put to posebno puno emocija. Svi zaposleni zaslužuju iskrene čestitke, a djeca čestitke povodom praznika. Zadovoljstvo je imati u gradu Zavod kakav je ovaj, koji je ponos za grad", rekla je Brkićeva.

Svečano u vrtićima

Povodom praznika Svetog Nikole proteklih dana bilo je svečano i u banjalučkim vrtićima.

Jubilej Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i slavu Svetog Nikolu mališani su obilježili igrom i pjesmom, a  centralna svečana akademija održana je u Banskom drvoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije