Banja Luka

Produženi boravak u 18 banjalučkih škola

Produženi boravak u 18 banjalučkih škola
Produženi boravak u 18 banjalučkih škola

BANJALUKA - Od ukupno 26 osnovnih redovih škola na području grada u 18 će u ovoj školskoj godini biti organizovan produženi boravak za učenike.

"U produženom boravku prvi put će boraviti ove godine đaci  OŠ "Desanka Maksimović", a  zbog nedostatka prostorija OŠ  "Branko Radičević" je morala odustati od organizovanog produženog boravka za svoje đake", kazao je juče Dušan Mišljenović, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Banjaluke.

Darija  Mičić, direktorka OŠ "Branko Radičević", navela je da ove godine imaju upisno 247 prvačića, odnosno devet odjeljenja s ukupnim brojem više  od 1.600 đaka u čitavoj školi, pa se  muče s manjkom prostorija.

"Zbog manjka prostorija učionice  predviđene za boravak djece poslije nastave morali smo  pretvorili  u učionice. Kako bismo imali produženi boravak učenika, nama su potrebne tri nove prostorije", kazala je Mičićeva.

OŠ "Desanka Maksimović" u Šargovcu opremila je prostoriju namijenjenu za   produženi boravak za oko 30 učenika od prvog do trećeg razreda.

"Djeca  će moći da borave u produženom boravku od sedam do 17 časova", rekao je Stanislavko Malinić, direktor OŠ "Desanka Maksimović".

Od prvog dana od kada je dobijeno ovlaštenje da osnovne škole mogu organizovati produženi boravak Osnovna škola "Borisav Stanković" u Lazarevu svake godine bilježi veliki broj zainteresovanih roditelja da djecu ostave u produženom boravku.

"Ove školske godine imaćemo oko 120 djece od prvog do petog razreda u produženom boravku, potražnja je velika, a s njima će učitelji da rade već od 6.30 do 17 časova", kazao je Rade Krecelj, direktor OŠ "Borisav Stanković".

Za 25 učenika OŠ "Stanko Rakita" od prvog do petog razreda biće organizovano jutarnje čuvanje učenika, a riječ  je o đacima putnicima, potvrdio je Milenko Dujaković, direktor ove škole.

Koliko je rad djece u produženom boravku i kreativan, govori činjenica da su učitelji i učenici često bili nagrađivani za radove nastale u toj vrsti boravka.

Produženi boravak biće u osnovnim školama "Georgi Stojkov Rakovski", "Branislav Nušić", "Ivan Goran Kovačić", "Aleksa Šantić", "Milan Rakić" "Ivo Andrić", "Borisav Stanković", "Dositej Obradović", "Branko Ćopić", "Petar Petrović Njegoš", "Jovan Dučić", "Jovan Cvijić", "Desanka Maksimović", "Đura Jakšić", "Sveti Sava", "Vuk Stefanović Karadžić", "Zmaj Jova Jovanović", Centar "Zaštiti me" i "Stanko Rakita" .

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije