Banja Luka

Promocija zdravlja i besplatni savjeti u parku "Mladen Stojanović"

Promocija zdravlja i besplatni savjeti u parku "Mladen Stojanović"
Foto: Arhiva | Promocija zdravlja i besplatni savjeti u Parku Mladen Stojanović

BANJALUKA - Podizanje svijesti o značaju zdravih životnih navika, promocija zdravlja, ali i besplatni savjeti stručnjaka neki su od ciljeva manifestacije koju danas u Banjaluci organizuju članovi Komiteta za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske, povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, rekla je Srni predsjednik lokalnog komiteta Banjaluka Ivana Knežević.

Kneževićeva je rekla da će aktivnosti u okviru manifestacije biti realizovane u pet punktova u parku "Mladen Stojanović" od 11.00 do 14.00 časova.

"Na punktovima će građani moći da dobiju informacije iz različitih oblasti, kao što je zdrava ishrana, mentalno zdravlje, fizička aktivnost, a posebno ćemo se posvetiti i djeci i njihovom strahu od bijelog mantila", rekla je Kneževićeva.

Ona je dodala da će na jednom od punktova građani moći da izmjere nivo šećera, krvni pritisak, holesterol, ali i neke druge parametre.

"Akcenat nam je na punktu za mentalno zdravlje, na kojem će psiholog sa našim građanima razgovarati o bilo kojoj vrsti problema, davati savjete, smjernice za rad i slično", navela je Kneževićeva.

Na punktu posvećenom fizičkoj aktivnosti, fitnes treneri će držati trening na otvorenom.

"Pozvala bih građane da dođu u park, uživaju u lijepom vremenu i iskoriste priliku i učine nešto dobro za svoje, a naročito za zdravlje djece", rekla je Kneževićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije