Banja Luka

Publika sa ansamblom "Banjalučka svita" pjevala mnogobrojne hitove (VIDEO)

Publika sa ansamblom "Banjalučka svita" pjevala mnogobrojne hitove (VIDEO)
Foto: Nezavisne novine | Publika sa ansamblom "Banjalučka svita" pjevala mnogobrojne hitove (VIDEO)

Ansambl "Banjalučka svita" koji je donedavno nosio naziv "Vrbaska svita", održao je u Vijećnici Banskog dvora u Banjaluci koncert kojim je oduševio sve prisutne.

Naime, koncert je održan u okviru kampanje "Za život žena", koju organizuje grad Banjaluka povodom obilježavanja Osmog marta - Međunarodnog dana žena.

Članice ovog ansambla u utorak uveče su premijerno na početku večeri izvele svoju pjesmu koja je postala njihova himna, a koja nosi naziv "Puno mi je srce Banjaluke", koju je napisala književnica Neda Gavrić i poklonila "Banjalučkoj sviti" i svom gradu.

Vijećnica Banskog dvora bila je mala da primi svu publiku koja je došla da sluša ove dame, koje su svojom pjesmom oduševile prisutne i koji su zajedno s njima pjevali mnogobrojne poznate hitove.

Neda Gavrić, banjalučka književnica, ovom ansamblu poklonila je pjesmu, a kako je kazala, ideja da im se napiše pjesma je nastala pri njihovom prvom susretu.

"Ideja da im se napiše pjesma koja je postala himna 'Banjalučke svite' je nastala pri prvom susretu. Prvobitno je bilo zamišljeno da se opišu oni kao ansambl koji pjeva svom gradu. Međutim, htjela sam da spojim i ljubav prema gradu, pa je to prevagnulo", kazala je Gavrićeva.

Kako je dodala, kada je upoznala ove članice, njihov ansambl se zvao "Vrbaska svita", ali kako su oni uskoro promijenili ime u "Banjalučka svita", bilo je logično da ova pjesma postane njihova himna.

Predrag Simešić, umjetnički rukovodilac ovog ansambla, kazao je da su se rado odazvali pozivu da u okviru ove kampanje, koja je posvećena ženama, održe koncert.

"Pjesme koje su odabrane da pjevamo na ovom koncertu se popularne, narodne pjesme, novokomponovane, kao i starogradske, odnosno predstavili smo se publici različitim žanrovima", kazao je Simešić.

Inače, članice ansambla bile su veoma srećne, jer su prvi put nastupile u novim autentičnim haljinama koje su u bojama Vrbasa, a koje im je za ovu priliku poklonio Nebojša Drinić, narodni poslanik.

Podsjećamo, "Nezavisne novine" su nedavno imale priliku da sa ovim divnim damama razgovaraju, a kako je kazala jedna od njih, Mila Mekterović, dugogodišnja penzionerka i bivša nastavnica matematike, muzika za nju predstavlja magične akorde koji čine ljepotu života.

"Muzika je lirska pučina između pluća i srca, a mi uživamo u stvaranju i pjevanju. To su nama magični akordi koji čine ljepotu života, sa radošću svi dolazimo na probe i povezani smo zlatnom niti prema muzici, a to je ljubav", kazala je Mekterovićeva, dodajući da je ljubav prema muzici kod nje prisutna još od malih nogu.

Koliko god da ste tužni i neraspoloženi, u društvu ovih dama nećete moći da se ne nasmijete i uživate u njihovoj pjesmi, a to je upravo emocija koja njih povezuje sa publikom.

"Emocije tokom naših nastupa su velike, ali ona najveća je sa publikom, što nama veoma znači. Reakcije ljudi oko nas su više nego pozitivne, ali kada prilikom nastupa vidimo da naša publika zajedno sa nama pjeva, to je nešto što se ne može riječima opisati", kazala je Zigmunda Karalić, članica ovog ansambla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije