Banja Luka

Putnici sami napravili klupu na autobuskom stajalištu

Putnici sami napravili klupu na autobuskom stajalištu
Putnici sami napravili klupu na autobuskom stajalištu

Uništena autobuska stajališta nisu rijetkost u mjesnim zajednicama, na nekim su oštećene nastrešice, a na nekim nedostaju klupe, pa su se tako mještani Zelenog vira, ne čakajući sanaciju, dosjetili i sami napravili novu.

Milenko Šajić, portparol Gradske uprave, rekao je da su autobuska stajališta često na meti vandala, posebno klupe, ali i nastrešice, i to najčešće strada leksan. On je najavio da će biti sanirane i obnovljene nastrešice, za šta je ove godine iz lokalne kase predviđeno 13.000 KM.

"Nabavka novih nastrešica na autobuskim stajalištima nije planirana, a posljednji put je realizovana 2012. godine", rekao je

Bogdan Marjanović, predsjednik Savjeta MZ Vrbanja, potvrdio je da je u planu postavljanje nastrešica gdje nedostaju.

"Pored toga, u planu je postavljanje klupa. Uništavanja klupa i nastrešica je bilo, ali ipak posljednjih godina sve manje", rekao je Marjanović.

On je dodao da što se tiče oštećenja uglavnom su to neki natpisi koji osvanu po nastrešicama.

Na pojedinim autobuskim stajalištima čak i u centru grada primjetno je uništavanje.

"Svakodnevno čekam autobus preko puta Fabrike duvana i već duže vremena klupe nema. Ostali su samo dijelovi, a teško je stojeći čekati autobus, pogotovo duže vremena i ako idem s posla", rekla je jedna sugrađanka.

U Savjetu MZ Srpski Milanovac su nam rekli da je više autobuskih stajališta uništeno, te da su na meti vandala najčešće nastrešice.

U mjesnoj zajednici Paprikovac su rekli da imaju dovoljno klupa na autobuskim stajalištima, te da su stajališta uglavnom u dobrom stanju.

 Traže jedinstveni set karata

Građani su tražili da u javnom gradskom prevozu bude uveden set karata koje će važiti kod svih prevoznika.

"Set od pet karata važi samo za određenog prevoznika, a potreban je jedinstveni set, koji će važiti za sve linije", napisali su građani na sajtu grada.

U Gradskoj upravi navode da nije moguće uvesti da set karata važi na svim linijama.

LJ.R.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije