Banja Luka

Radojičić: Balaban treba da podnese ostavku

Radojičić: Balaban treba da podnese ostavku
Foto: Ilustracija | Radojičić: Balaban treba da podnese ostavku

BANJALUKA - Budimir Balaban treba da podnese ostavku na mjesto predsjednika Skupštine grada ili će biti opozvan, rekao je danas Igor Radojičić, gradonačelnik, nakon sastanka koalicionih partnera SNSD-a, DNS-a, SP-a, Ujedinjene Srpske i odbornika iz reda nacionalnih manjina Saše Čudića.

"Svi potpisnici koalicionog sporazuma smatraju da Balaban više ne uživa naše povjerenje. Zatraženo je da podnese ostavku ili će ga predstavnici koalicije opozvati", istakao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, koalicija je jednoglasno potvrdila privrženost dosadašnjem koalicionom dogovoru i spremnost za nastavak programa i projekata koji su započeti u Gradskoj upravi.

"Dato je ovlašćenje predsjedniku GO SNSD-a, odnosno gradonačelniku, da u narednih sedam dana obavi razgovore sa svim subjektima u vezi s nastavkom daljeg rada", dodao je Radojičić.

Balaban je rekao da ne može dati svoj stav jer još nije dobio zvanično saopštenje.

"Rečeno je da je izglasano nepovjerenje koalicije za mene, a ja moram da znam razlog za to nepovjerenje da bih mogao bilo šta da komentarišem. Možda su negdje nešto i našli i imaju razloga. Kad vidim šta su ti razlozi - onda ću taj dio i komentarisati", pojasnio je Balaban.

Prema njegovim riječima, skupštinska većina može da odluči kako hoće.

"Ovo je politička odluka i ne mora da bude zasnovana na bilo kakvim argumentima", kazao je Balaban.

Što se tiče stava koalicije da on mora dati ostavku ili će biti opozvan, Balaban je rekao da će i u jednom i u drugom slučaju efekat biti isti, a koju će on opciju izabrati zavisi od toga kakvi su argumenti za to nepovjerenje.

Saša Čudić, nezavisni odbornik i predstavnik nacionalnih manjina, rekao je da on kao član koalicije u Skupštini grada, koja čini većinu, podržava stavove koje je koalicija na sastanku donijela.

Sastanku su, osim Radojičića i Čudića, prisustvovali i predsjednici gradskih odbora DNS-a, SP-a i Ujedinjene Srpske Nedeljko Čubrilović, Radenko Komljenović i Milan Petković.

U odborničkim klubovima uveliko se priča da bi sljedeći predsjednik Skupštine grada mogao biti Zoran Talić, nezavisni odbornik, te kažu da bi on vjerodostojno zamijenio Balabana na poziciji prvog čovjeka gradskog parlamenta.

Tatjana Čičić-Odžaković, nezavisni odbornik, kaže da je i sama čula spekulacije o tome da bi Talić mogao doći na mjesto predsjednika Skupštine grada.

"Mislim da je Talić iskusan političar i da bi se sigurno odlično snašao na ovoj poziciji, te da bi svako opravdao povjerenje ukoliko ga izaberu", kazala je Čičić-Odžakovićeva.

Komentar od Talića o ovom pitanju danas nismo dobili jer nije bio dostupan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije