Banja Luka

Radojičić: Bez podrške grada "Toplana" bi stala

Radojičić: Bez podrške grada "Toplana" bi stala
Radojičić: Bez podrške grada "Toplana" bi stala

BANJALUKA - Grad se trudi da obezbijedi urednu isporuku grijanja, ali je evidentno da je "Toplana" ušla u grijnu sezonu bez mazuta, upozorio je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

"'Toplana' je u ovogodišnju grijnu sezonu ušla bez  mazuta, a bez podrške grada i Vlade RS u ovom momentu Banjaluka bi ostala bez grijanja usred zime", objasnio je Radojičić.

On je dodao da je prava čarolija kako grad rješava problem grijanja, jer "Toplana", koja ima 85 milona KM duga i nema nijedne marke za nabavku mazuta, predstavlja noćnu moru.

Kako kaže, razgovori koji teku s Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) tiču se naredne sezone, a razgovara se o tehničkom i finansijskom restrukturiranju "Toplane".

"Mora se praviti novi objekat, koji će biti na novi energent, odnosno na drvo", istakao je Radojičić.

U "Toplani" kažu da je gradonačelnik upućen u trenutno stanje, te da je svakodnevno maksimalno angažovan na iznalaženju rješenja.

"Trudimo se da uz pomoć grada, Vlade RS i dobavljača obezbijedimo dovoljne količine mazuta za kontinuitet u isporuci toplotne energije. Vjerujemo da ćemo u tome uspjeti i da ćemo održati kontinuitet grijanja", rekli su u ovom preduzeću.

Drago Dragić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Borik 2, kaže da se građani svakodnevno žale na veoma loše grijanje.

"Građani moraju uključivati grijalice da bi se zagrijali", kaže Dragić i dodaje da i kada je grijanje uključeno skoro da ga i nema.

Miloš V. iz naselja Centar ističe da su vanjske temperature dosta niske, tako da je veoma teško zagrijati stan.

"Plaćamo grijanje, a smrzavamo se u stanu", kaže Miloš V. i dodaje da moraju da uključuju i grijalice da bi se ugrijali, te da im je to dodatni trošak.

U mjesnoj zajednici Rosulje kažu da posljednjih dana konstantno imaju primjedbe građana da nisu zadovoljni kvalitetom grijanja.

"Bez obzira na to što kažu u 'Toplani', stanovi su naveče hladni", rekao je Željko Gagula, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Rosulje.

Ističe da treba što prije da se krene s cjelodnevnim grijanjem, jer u nekim stanovima mala djeca i starije osobe budu po cijeli dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije