Banja Luka

Rupe na putu, trava do pojasa

Rupe na putu, trava do pojasa
Rupe na putu, trava do pojasa

BANJALUKA - Mještani Ulice Od Zmijanja Rajka u naselju Srpske toplice u Banjaluci žale se na brojne probleme poput rupa na putu koje oštećuju vozila, pokidanih "ležećih policajaca", nepokošene trave pored trotoara na potezu uz Vrbas, oštećenih klupa te drugih.

Kažu da vozači koji svakodnevno prolaze ovom ulicom moraju da sačekaju da prođu auta iz suprotnog smjera kako bi zaobišli oštećenja na putu. Problem su, dodaju mještani, i brojni šahtovi koji su napravili ulegnuća i izbočenja na cesti. Zbog pokidanih "ležećih policajaca" neki nesavjesni vozači jure i 150 km/h, tako da mještani strahuju za bezbjednost.

"Zbog rupa guma mi je pukla na četiri mjesta, felga se iskrivila i to mi se nije desilo jednom već više puta. Vrijeme je da se oštećenja na saobraćajnici saniraju", govori mještanin Nedeljko Maksimović.

Ova ulica za Banjalučane predstavlja jednu od omiljenih zona za šetnju i rekreaciju zbog blizine obale Vrbasa, Velike plaže i izvora Vrućice.

Veselka Malešević, koju smo zatekli u šetnji, kaže da iako tu ne stanuje često s unukom dođe jer je Vrbas blizu i odgovara joj taj potez od kafane "Alibaba" do Šehera. Međutim, smatra da ulicu treba bolje urediti.

"Žao mi je što bar trava nije pokošena, već je narasla do pojasa. Proljeće je vrijeme kada gmizavci počinju da izlaze i zbog bezbjednosti svih ljudi koji ovdje šetaju nadležni moraju povesti više računa", kaže Maleševićeva.

Mještani sa kojima smo razgovarali kažu da se zbog ovih problema nisu žalili nadležnima jer smatraju da to nema svrhu.

"I ranije smo čekali godinama da se zakrpi jedna rupa. Nadležni da hoće nešto da urade već bi to uradili. Dovoljno je da pošalju ekipu na teren i vide kako je zaista", govore mještani.

Članovi Savjeta MZ Srpske toplice smatraju da stanje u ovoj ulici nije ništa alarmantnije nego u ostalim, te kažu da im se mještani nisu žalili.

"Normalno je da se poslije zime pojave rupe na kolovozu", rekla je Mlađenka Trivić, predsjednica Savjeta MZ Srpske toplice.

Zbog neradnog dana nismo uspjeli dobiti komentar iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije