Banja Luka

Sedmočlanoj porodici obnavljaju kuću

Sedmočlanoj porodici obnavljaju kuću
Sedmočlanoj porodici obnavljaju kuću

BANJALUKA - Sedmočlanoj porodici Duška i Slađane Kostadinović iz naselja Srpski Milanovac u Banjaluci, o kojoj smo ranije pisali da živi u veoma lošim uslovima, zahvaljujući donaciji preduzeća "Hidroelektrane na Vrbasu", započeti su sanacija i proširenje kuće.

"U petak su nam radnici iz ovog preduzeća izlili ploču za koju čekamo da se osuši kako bi nastavili sa daljim radovima. Oni će nam, pored pomoći u vidu osnovnih namirnica, nadograditi kuću i uraditi kompletnu sanaciju", kazala je juče Slađana Kostadinović.

Prema njenim riječima, u narednom periodu slijedi dogradnja još dvije sobe za djecu, kupatila te kompletna sanacija podova i stolarije u trošnom objektu u kojem žive.

Pored toga, kako kaže, izmiriće im i dug za električnu energiju, koji su zbog neimaštine godinama nakupli.

"Osjećamo se kao ponovo rođeni i dugujemo veliku zahvalnost 'Nezavisnim novinama', zahvaljujući kojima su svi čuli za našu tešku situaciju i pružili nam pomoć, kako donacijama tako i pri upisu djeteta u srednju školu, zbog čega smo neizmjerno srećni. Djeca jedva čekaju da dobiju bolje uslove u kući", ističe Slađana.

U preduzeću "HE na Vrbasu" potvrdili su da je u toku sanacija i montažno-demontažna nadogradnja kuće kako bi petoro maloljetne djece imalo bolje uslove za život.

"Pokušaćemo ovoj djeci, koja su živjela u veoma neuslovnom objektu, obezbijediti bolje uslove, ali želimo podstaći i druge da se priključe ovakvim i sličnim akcijama", ističu u ovom preduzeću.

Sanacija objekta trebalo bi da bude završena u narednih nekoliko sedmica kako bi ova sedmočlana porodica prvi put zimu dočekala u toplini novog doma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije