Banja Luka

Skupština grada Banjaluka: Zlatni grb ide "Bemi", "Lanaku" i Danelišenu

Skupština grada Banjaluka: Zlatni grb ide "Bemi", "Lanaku" i Danelišenu
Skupština grada Banjaluka: Zlatni grb ide "Bemi", "Lanaku" i Danelišenu

BANJALUKA - Na svečanoj akademiji, koja će biti održana 22. aprila povodom Dana grada Banjaluka, biće dodijeljeno 12 nagrada istaknutim pravnim licima, ustanovama i zaslužnim pojedincima, odlučeno je ovo danas na 45. sjednici Skupštine grada

Banjaluka ni ove godine neće nikome  dodijeliti "Ključ grada". Zlatni grb grada biće dodijeljen Fabrici obuće "Bema"  za izuzetan doprinos i uspjeh u oblasti privrede, "Lanaku" za izuzetan doprinos i uspjeh u oblastima tehnologije i informatike, i prof. dr Draganu Danelišenu za izuzetan doprinos i uspjeh u oblastima medicine, obrazovanja i sporta.

Plaketa grada biće dodijeljena Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS za izuzetna ostvarenja u oblastima kulture i obrazovanja, Muzeju savremene umjetnosti RS za izuzetna ostvarenja u oblastima kulture i umjetnosti, Kazneno-popravnom zavodu Banjaluka za izuzetna ostvarenja u oblastima obrazovanja i socijalizacije, prof. dr Aleksandru  Lazareviću za izuzetna ostvarenja u oblasti zdravstva, dr Slobodanu  Grahovcu za izuzetna ostvarenja u oblasti sporta, Novici Bogdanoviću za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture i Dušanu Kudri za izuzetna ostvarenja u oblastima zanatstva i male privrede.

Nagrada grada mladima biće dodijeljena Andrei Dukić kao poseban vid priznanja za rad u oblasti sporta i za humanitarni rad, te Davidu  Mastikosi kao posebno priznanje za rad u oblasti muzičke umjetnosti. Ova nagrada ima i novčani karakter tako da će nagrađeni dobiti po 1.500 KM.

Slobodan Gavranović, gradonačelnik, kazao je da su nagrade otišle u prave ruke. Prijedlog da Rekreativna zona dobije priznanje nije naišao na  podršku odbornika. 

Gavranović se osvrnuo i na zapošljavanje novih 40 radnika u Gradskoj upravi, tvrdeći da danas imaju manje zaposlenih nego što je imala 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije