Banja Luka

Spasioci od sutra čuvaju kupače u Banjaluci

Spasioci od sutra čuvaju kupače u Banjaluci
Foto: Jelena Đurđević | Spasioci od sutra čuvaju kupače u Banjaluci

Spasilačka služba na gradskoj plaži kod Zelenog mosta na rijeci Vrbas počinje sa radom 1. jula i biće anga-žovana do 1. septembra, potvrdio je Miroslav Mišković iz Spasilačke slu-žbe Ronilačkog kluba "Buk".

Rad Spasilačke službe biće organi-zovan od 10 do 18 časova petkom, subotom i nedjeljom.

"Ovo je jedina plaža na rijekama i je-zerima u RS i BiH koja ima urađenu procjenu rizika i organizovan rad spasilačke službe tokom ljetne se-zone. Rad spasilaca na plaži biće or-ganizovan u smjenama", rekao je Mišković.

Istakao je da će na kupače paziti vi-še od deset spasilaca koji imaju me-đunarodno priznatu licencu za spasi-oca na otvorenim vodama.

Dodao je da će u smjeni biti najma-nje dva spasioca, a po potrebi i više. Osim što će raditi na obezbjeđivanju kupača na plaži, spasioci će biti an-gažovani i za skokove sa Gradskog mosta koje će biti održani u okviru manifestacije "Ljeto na Vrbasu", po-lovinom jula.

"Grad je za rad Spasilačke službe za ovu godinu izdvojio 4.000 KM. Osnovni zadaci pripadnika Spasila-čke službe su spasavanje kupača u vodi i prva pomoć pri povredama ko-je mogu nastati u vodi i van nje. Apelujemo na građane da budu paž-ljivi jer je bilo već nekoliko utapanja u BiH", rekao je Mišković.

Dodao je da će mnoge plaže na teri-toriji grada biti bez spasilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije