Banja Luka

Šta će biti sa zaposlenima na rampi na Banj brdu ako ona bude uklonjena...

Šta će biti sa zaposlenima na rampi na Banj brdu ako ona bude uklonjena...
Šta će biti sa zaposlenima na rampi na Banj brdu ako ona bude uklonjena...

BANJALUKA - Šta će biti sa čuvarima na rampi na Banj brdu ukoliko ona bude uklonjena kao što je najavio gradonačelnik Slobodan Gavranović, još je neizvjesno, a oni strahuju za svoj posao i da će dobiti otkaz.

Gavranović je juče kazao da su čuvari u nadležnosti Turističke  organizacije grada i "da ih ima sigurno više nego turističkih radnika". Kazao je da rampa i njeno čuvanje predstavljaju trošak za gradsku kasu.

"Rampa na Banj brdu je bespotrebna i biće uklonjena. Procijenićemo treba li uraditi određene pripreme i nećemo ukloniti samo rampu da bi bila uklonjena, nego ćemo analizom koju je Savjet za bezbjednost saobraćaja uradio dodatno povećati mjere na obezbjeđivanju saobraćaja u okviru postojećeg režima", kazao je gradonačelnik.

On je ponovio tvrdnju da se godišnje za plaćanje čuvara i rampe troši oko 200.000 KM.

Jedan od čuvara na Banj brdu rekao nam je da su zaposlena četiri  čuvara na ovoj rampi, te da njihova mjesečna  plata iznosi 600 KM plus doprinosi.

"Smiješne  su izjave nadležnih organa da čuvarska služba košta 200.000 KM, kada mi primamo skoro najnižu minimalnu platu. Ukoliko se desi da rampa bude uklonjena, nas četvorica

ćemo  vjerovatno ostati  bez posla", kaže ovaj čuvar, te dodaje da je ratni vojni invalid. 

Kaže da, ako se desi da rampa bude uklonjena, biće teško zabraniti ljudima da na ovo izletište idu automobilima.

Iz Turističke organizacije grada kažu da oni nisu dobili nikakav zvaničan dokument od grada da će rampa biti uklonjena.

"Odluka gradonačelnika da ukloni rampu je  hipotetička stvar na koju mi ne možemo da dajemo hipotetički odgovor",  kažu iz TOBL i dodaju da ne znaju šta će sa čuvarskom službom ako rampa bude uklonjena.

Banjalučani okupljeni oko Rekreativne zone Banj brdo nedavno su  poručili gradonačelniku da će, ukoliko rampa bude uklonjena i ako bude dozvoljen prolaz automobilima, preduzeti razne mjere da to spriječe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije