Banja Luka

Šteta na bazenu oko 400.000 KM

Šteta na bazenu oko 400.000 KM
Šteta na bazenu oko 400.000 KM

Šteta na Gradskom olimpijskom bazenu (GOB) pričinjena u poplavama je oko 400.000 KM, od čega je 300.000 KM direktne štete na opremi i objektu, dok je indirektna šteta ovog preduzeća oko 100.000 KM.

Potvrdio je ovo Vedran Mitrović, direktor JP "Aquana", nakon što je juče obišao GOB zajedno s Nadom Tešanović, ministrom porodice, omladine i sporta RS, i Jasnom Brkić, zamjenikom gradonačelnika.

"Napravili smo plan sanacije. Međutim, poštujemo zakonske procedure u vezi s tenderskom dokumentacijom, koje usporavaju proces sanacije. Pokušaćemo uticati na to da se ovaj proces sprovede po hitnom postupku, a u popravci će učestvovati oko 15 firmi", rekao je Mitrović.

Dodao je da je zahvaljujući brzom ispumpavanju vode i čišćenju objekta znatno smanjena šteta, a elektronska oprema, koja je veoma skupa, trenutno se suši, te se nadaju da će se nešto od toga moći popraviti.

"Pored tehničke štete, GOB ima i dodatnu štetu jer zbog sanacije neće raditi dva ili tri mjeseca. Pokušaćemo učiniti sve da kroz aktivnosti Vlade RS te Fonda solidarnosti utvrdimo kojim sredstvima direktno možemo pomoći da se osposobi bazen, ali ćemo tražiti i pomoć stranih donatora. Veliki broj mladih dolazi na bazen, zbog čega je jako bitno da se on osposobi u što kraćem periodu", rekla je Tešanovićeva.

Brkićeva je istakla da su razmjere štete ogromne, te da će grad u saradnji s menadžmentom preduzeća "Aquana" tražiti najbolje moguće rješenje za sanaciju bazena.

Dodala je da u tome očekuju pomoć i Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, te Fonda slidarnosti.

Bazen u funkciji od oktobra  

Gradski olimpijski bazen trebalo bi da bude u funkciji od 9. oktobra, a ako se tenderske procedure ubrzaju, ovaj rok bi mogao biti skraćen za desetak dana, potvrdio je Vedran Mitrović, direktor JP "Aquana".

Nada Tešanović, ministar porodice, omladine i sporta RS, istakla je da će se učiniti da se ove procedure ubrazaju, jer se radi o prirodnoj nepogodi, te dodala da je osposobljavanje GOB-a na listi prioriteta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije