Banja Luka

"Tattoo show" u Banjaluci: Tattoo umjetnici pokazali talenat i humanost

"Tattoo show" u Banjaluci: Tattoo umjetnici pokazali talenat i humanost
Foto: Ustupljena fotografija | "Tattoo show" u Banjaluci: Tattoo umjetnici pokazali talenat i humanost

BANJALUKA - Svečani, prvi po redu "Banja Luka Tattoo show" otvoren je danas u Sportskoj dvorani "Centar" predstavljanjem više od sedamdeset tattoo umjetnika iz regiona i Evrope, te fenomenalnim koncertom Palladio string quarteta i banjalučke Rock simfonije.

"Tattoo show", prvi ovakve vrste u BiH, bio je prilika da se građani upoznaju sa vještinama i znanjem koje je demonstriralo više od sedamdeset tattoo umjetnika iz regiona i Evrope.

Organizator manifestacije i predsjednik Udruženja ljubitelja tetovaža "BL Tattoo studio" Igor Pešić zahvalio je svim učesnicima na odzivu kao i Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske, gradu Banjaluka te brojnim partnerima, uz čiju podršku je organizovan festival, a koji ima za cilj promociju tetoviranja kao umjetnosti.

"Svi posjetioci imali su priliku da upoznaju neke od najvećih svjetskih tattoo majstora i da uživaju u vrhunskoj muzici. Čast i zadovoljstvo mi je da smo uspjeli da u našem gradu organizujemo jedan ovakav događaj i okupimo najbolje među najboljima u našem gradu. Banjaluka danas postavlja standarde u organizaciji tattoo showova i možemo da budemo ponosni", rekao je Pešić.

On je takođe zahvalio i predstavnicima kompanija "Čejen" i "Killer ink", svjetskih lidera u proizvodnji opreme za tetoviranje, a koje su glavni sponzori ove manifestacije, koji na ovaj način pokazuju koliko je događaj važan.

Manifestacija ima i humanitarni karakter. U dvorani "Centar" 11. i 12. maja biće postavljen humanitarni štand, gdje će se prikupljati sredstva za pomoć Sergeju Stuparu za liječenje u Moskvi.

Igorov sin, Nikola Pešić i tattoo majstori koji iza sebe imaju dugogodišnju karijeru u ovoj umjetničkoj industriji radiće male tetovaže posjetiocima koji imaju želju da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji.

"Tattoo show" se nastavlja, 11. i 12. maja - odnosno u subotu i nedjelju od 12 do 22, kada su predviđeni i takmičarski dijelovi tattoo showa, gdje će svi posjetioci na licu mjesta imati priliku da se uvjere u talenat svjetskih tattoo artista.

U subotu je predviđen nastup i DJ Mladena Tomića, završne večeri je predviđen koncert grupe "Ritam nereda", kao i dodjela nagrada za sve tattoo takmičare, navode organizatori.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije