Banja Luka

Tužba protiv "Rutiga" ako ne dostavi projekat

Tužba protiv "Rutiga" ako ne dostavi projekat
Tužba protiv "Rutiga" ako ne dostavi projekat

BANJALUKA - Grad je najavio tužbu protiv firme "Rutig" koja je radila projekat sanacije i originalni projekat izgradnje novog mosta u Priječanima, ako im ne dostavi projekat sanacije ovog mosta koji će proći reviziju.

Rekao je ovo Slaviša Sandić, v.d. načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve, i dodao da bi nakon toga raspisali poziv za javnu nabavku za izbor izvođača radova.

Pojasnio je da trenutno čekaju i izvještaj o presjeku trenutnog stanja, koji treba dostaviti komisiji "Voda Srpske".

"Ako oni ne dostave taj projekat, onda ćemo morati ići u javnu nabavku i za projektovanje, a ako se to desi tužićemo ih jer nisu dostavili taj projekat. Jedina direktna šteta grada je projektovanje, jer mi nismo bili ugovorna strana sa 'Niskogradnjom', već 'Vode Srpske'", rekao je Sandić.

Dodao je da "Rutig" već ima projekat, i na njima je samo da ga dorade jer je Institut za građevinarstvo nakon revizije stavio nekoliko primjedaba na njega.

"Ne mora IG raditi reviziju. Bilo koja ovlaštena kuća ga može uraditi, samo da nam to dostave. Mi sredstva imamo, a javnu nabavku možemo raspisati u roku od sedam dana kad nam oni dostave taj projekat", istakao je Sandić.

Prema njegovim riječima, proces javne nabavke traje mjesec i po dana do dva. Grad će morati finansirati sanaciju novog mosta jer "Vode Srpske" nemaju više novca od Fonda za hitni oporavak od poplava, a sanacija će, prema novom projektu, koštati 80.000 KM.

Kako je ranije rekao, grad ima 100.000 KM koje su već predvidjeli budžetom, a do sada je u izgradnju ovog visećeg mosta uloženo više od 400.000 KM. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije