Banja Luka

U Banjaluci otvoren 21. Kongres stomatologa

U Banjaluci otvoren 21. Kongres stomatologa
U Banjaluci otvoren 21. Kongres stomatologa

BANJALUKA - Balkanski kongres stomatologa ( BASS) 21. po redu svečano je otvoren večeras u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci. Kongres je otvorio ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić.

Čast da oraganizuje ovogodišnji 21. kongres stomatologa pripala je BiH i Banjaluci kao gradu domaćinu, a naosilac je Udruženje privatnih stomatologa RS uz saradnju svih naučnih i stručnih udruženja stomatologa sa prostora BiH. Savo Kostadinović predsjednik Udruženja privatnih doktora stomatologije i predsjednik organizaciong komiteta je najavio da će kongres trajati tri dana te da će učesnici imati priliku da čuju iskustva eminentnih stručnjaka iz ove oblasti.

Ministar Komić je rekao da je veliko zadovoljstvo i čast otvriti jedan ovakav kongres, te da želi dobrodošlicu svim gostima u Banjaluku.

Komić  je istakao da je kongres od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku sa naučnog stanovišta, kao i sa aspekta unapređenja saradnje i razmjene mišljenja stručnjaka iz ove oblasti. On je dodao da ovaj skup treba da doprinese pozitivnom imidžu Republike Srpske.

Na kongresu, koji se prvi put održava u Banjaluci, učestvuje više od 10 zemalja Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije