Banja Luka

Upola manje kupača na banjalučkim bazenima

Upola manje kupača na banjalučkim bazenima
Upola manje kupača na banjalučkim bazenima

Na banjalučkim bazenima ove sezone broj posjetilaca se smanjio za čak 50 odsto, a razlog slabije posjete kupača jesu loši vremenski uslovi.

"Na našim bazenima do sada je bilo više od 50.000 kupača, što je za 50 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. Razlog manjeg broja posjetilaca ove sezone je lošije vrijeme u odnosu na prošlogodišnju sezonu", potvrdila je Dijana Vrhovac, portparol Vodenog parka "Akvana".

Dodala je da su kraj jula i početak avgusta obilježile tropske vrućine, što je uticalo na povećan broj posjetilaca u akva-parku.

"Najviše kupača bilo je 4. avgusta, više od 3.000, što je rekord ove sezone na dnevnom nivou", rekla je Vrhovac.

Ona je napomenula da je prošlogodišnja sezona bila najuspješnija po broju posljetilaca, kada ih je bilo 100.000, zahvaljujući velikom broju sunčanih dana.

"Veliku pažnju posvećujemo čistoći vode na bazenima. Zahvaljujući modernoj tehnologiji komplet kapacitet vode u akva-parku se prečisti pet puta u toku dana, tako da su kupači apsolutno sigurni što se higijene vode tiče", pojasnila je Vrhovac.

Podsjetila je da je na "Akvani" jednodnevna ulaznica pet maraka od devet časova, a četri i tri marke, od 12, odnosno 16 časova, dok tročlana i četvoročlana pordica imaju dnevni popust gdje ulaz plaćaju 12, odnosno 15 KM.

Da su vremenski uslovi uticali na smanjen broj kupača, tvrdi i Aleksandra Šobot, portparol bazena hotela "Fortuna", koja kaže da su u ovoj sezoni zabilježili veliki pad.

"Još nemamo podatke koliko je bilo posjetilaca, ali činjenica je da je ova sezona najslabija do sada. Loši vremenski uslovi su pomjerili i dan otvaranja bazena", kazala je Šobotova.

Na bazenu hotela "Fortuna" dnevna ulaznica je 3,5 radnim danom, dok je vikendom 4,5 KM.

Proradio olimpijski bazen

Gradski olimpijski bazen proradio je nakon redovnog godišnjeg tehničkog remonta.

"To je podrazumijevalo krečenje, zamjenu dotrajalih cijevi, popravku pločica i slično", potvrdila je Dijana Vrhovac, portparol Vodenog parka "Akvana".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije