Banja Luka

Uručena prva rješenja banjalučkim stipendistima

Uručena prva rješenja banjalučkim stipendistima
Uručena prva rješenja banjalučkim stipendistima

BANJALUKA - Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić uručila je danas prva rješenja o stipendiranju studentima prvog ciklusa u akademskoj 2014/15. godini.

Na svečanosti u gradskoj upravi rješenja je dobilo 10 studenata.

Brkićeva je rekla novinarima da će grad Banjaluka ove godine stipendirati 415 studenata, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 606.700 KM.

"Od ukupnog broja stipendija, prema uspjehu su odobrene 63 stipendije, prema socijalnom statusu 296, a za deficitarna zanimanja 56. Isplata će početi u februaru i trajaće do oktobra", pojasnila je zamjenik gradonačelnika Banjaluke.

Ona je istakla da je grad Banjaluka među rijetkim lokalnim zajednicama koje izdvajaju znatna sredstva i dodjeljuje veliki broj stipendija.

Student treće godine Filozofskog fakulteta u Banjaluci Boris Rujević, čiji je prosjek ocjena 10, zahvalio je gradskoj upravi i naglasio da će studenti opravdati stipendije koje je obezbijedio grad.

Mjesečni iznos stipendije prema uspjehu i socijalnom statusu je 130 KM, dok će studenti deficitarnih zanimanja dobijati stipendiju od 250 KM. 

Podjela rješenja o stipendiranju počeće sutra, u kancelariji broj 23 gradske uprave, svakim radim danom od 8.00 do 16.00 časova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije