Banja Luka

Od Stričića zavisi hoće li na Manjači biti vode

Od Stričića zavisi hoće li na Manjači biti vode
Od Stričića zavisi hoće li na Manjači biti vode

BANJALUKA - Vodosnabdijevanje u selima na Manjači moglo bi uskoro biti riješeno ukoliko mještani Stričića dozvole izgradnju dalekovoda, čime će biti omogućeno puštanje u rad rezervoara Vulin, a kada je u pitanju voda za Rekavice I, prvo će biti urađeno novo tehničko rješenje.

Ovo je dogovoreno danas na sastanku Slobodana Gavranovića, gradonačelnika, sa predstavnicima savjeta MZ Stričići i Rekavice i Centra za razvoj i unapređenje sela.

"Voda za zaseoke Lokvari i Dujakovci biće obezbijeđena ako mještani dozvole izgradnju dalekovoda", rekao je Gavranović i najavio da će zajedno sa predstavnicima Centra za razvoj i unapređenje sela i izvođača radova obići ovaj teren naredne sedmice i utvrditi precizne rokove za završetak radova.

On je dodao da će svi zahtjevi za dopremanje vode u cisternama biti rješavani prioritetno.

Mještani Rekavica I kažu da više od 20 dana imaju problema sa vodosnabdijevanjem.

"Posljednji put vodu smo imali u petak naveče, prošle sedmice, i došla je danas, ali polako pritisak već pada. Veš nosim na pranje kod majke u Obilićevo, a kupam se kod svekrve. Kad voda dođe, sipamo je u kace i tu vodu koristimo za sve", rekla nam je juče Branka Plavšić, mještanka Rekavica.

Mještani Nada Mišić i Bogoljub Račić govore da vodu dugo nemaju i da dolazi kratko i povremeno, te da je najgore za napajanje stoke i pranje veša.

Podsjećamo, i mještani četiri sela na Manjači su u nedjelju izrazili nezadovoljstvo jer vode nemaju pola mjeseca, te strahuju da im stoka ne ugine od žeđi.

Bez vode u krugu "Incela"

Zbog radova na cjevovodu NO 160 mm u Ulici Veljka Mlađenovića u četvrtak će u periodu od osam do 18 časova doći do privremenog prekida u vodosnabdijevanju potrošača u dijelu spomenute ulice, ali i u krugu "Incela".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije