Banja Luka

Vladika Jefrem služio Svetu arhijerejsku liturgiju

Vladika Jefrem služio Svetu arhijerejsku liturgiju
Foto: Vladimir Stojaković | Vladika Jefrem služio Svetu arhijerejsku liturgiju

BANJALUKA - Njegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Jefrem danas je u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci služio Svetu arhijerejsku liturgiju povodom velikog praznika Bogojavljenja.

Vladika Jefrem je okupljenim vjernicima uputio praznični pozdrav "Bog se javi!", te ih pozvao da učestvuju u bogojavljenskoj litiji.

Liturgiji su, osim velikog broja vjernika, prisustvovali gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić.

Nakon liturgije, uslijedilo je osveštavanje bogojavljenske vodice, sa kojom će sveštenici blagosloviti domove vjernika.

Bogojavljenska litija je formirana ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja tačno u 12.00 časova, odakle će iće do Gradskog mosta, gdje će se obaviti osveštavanje vode i plivanje za Časni krst, za koje su se ove godine prijavila 33 plivača.

Bogojavljenje je praznik posvećen krštenju Isusa Hristosa u rijeci Jordan, kada se javio Bog u sva tri lica - Bog Otac, glas sa neba koji je rekao "Ovo je sin moj ljubljeni. NJega poslušajte", Bog Sin - Hristos koji se krštavao i Duh Sveti, u vidu goluba koji je sletio na Hristovo rame.

Povodom obilježavanja Bogojavljenja i svečane litije, saobraćaj će u centru grada biti sukcesivno obustavljan od 11.00 do 14.00 časova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije