Banja Luka

Voda uništila dvije kuće

Voda uništila dvije kuće
Voda uništila dvije kuće

U Ulici Vida Nježića u naselju Rebrovac porodicama Despinić i Lipić voda iz cijevi uništila je kuće.

Kada je pukla cijev pored jedne od kuća, bespomoćno su gledali kako im voda lomi prozore, diže podove, uništava namještaj i auta.

Sve se dogodilo veoma brzo i u samo nekoliko minuta kuće su bile ugrožene. Kažu da je većina onoga što su godinama gradili u ponedjeljak ujutro otišla u nepovrat.

"Gore je sve bilo potopljeno, dignuti su laminati, dolje je prošla voda i kod drugog sina isto, kroz ploču. Razbijena su i dva prozora, te skoro sav namještaj. Sve je bilo pod vodom", rekla je Mara Despinić.

Ona je dodala da šteta na kući velika.

"Da bismo je potpuno sanirali, ni sami ne znamo koliko nam novca treba", kaže ogorčena Despinićeva.

Ističe da su juče ujutru došle ekipe iz "Vodovoda" da popišu stvari koje su uništene.

Ispred kuće Radeta Lipića na mjestu gdje je došlo do havarije iznesene su sve stvari koje su stradale.

"Donji dio kuće je kompletno do kupatila bio u vodi. Sve su stvari bile u vodi. Mislim da je neko kriv i odgovoran za ovo, a ko je, ne bih znao" , kaže Rade Lipić.

Ističe da nisu u mogućnosti da sami saniraju štetu.

"Ja sam penzioner i vjerujte da nisam u stanju da sam platim saniranje štete", kaže on.

Ove dvije porodice su odmah pozvale vatrogasce, "Vodovod" i Komunalnu policiju. Pomoć im je stigla iz "Vodovoda", ali, kako tvrde, tek nakon sat i po vremena.

"Policiju i vatrogasce smo zvali po dva-tri puta. Poslije sat vremena, možda čak i više, pojavili su se prvi", dodao je Lipić.

Iz "Vodovoda" ističu da je došlo do kvara na cjevovodu 200 u Ulici Vida Nježića na brojevima 99 - 101 zbog dotrajalosti mreže.

"'Vodovod' je dobio dojavu o kvaru u pomenutoj ulici u 5.50. Ekipe Sektora održavanja su 40 minuta nakon dojave o kvaru bile na licu mjesta, zatvorile vodu i pristupile popravci kvara. Kvar je otklonjen i vodosnabdijevanje je normalizovano", rekli su iz "Vodovoda".

Oni su istakli da je komisija za naknadu štete učinjene domaćinstvima na lice mjesta izašla juče i zajedno sa oštećenima izvršila popis uništenih stvari.

"Vodovod"

"Treća lica imaju pravo da traže naknadu štete", rekli su u "Vodovodu".

Dodali su da na osnovu pisanog zahtjeva komisija zadužena za utvrđivanje štete izlazi na teren i procjenjuje sve okolnosti koje su u uzročno-posljedičnoj vezi sa nastalom štetom.

"Procedura od dana podnošenja zahtjeva za naknadu štete do okončanja postupka po zahtjevu traje 30 dana", kažu u "Vodovodu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije