Banja Luka

Voda ušla u 94 stambena objekta u Banjaluci

Voda ušla u 94 stambena objekta u Banjaluci
Voda ušla u 94 stambena objekta u Banjaluci

BANJALUKA - Na području Grada Banjaluka 13 mjesnih zajednica ugroženo je poplavama zbog obilnih padavina u poslednja dva dana.

Komadant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Banjauke Slobodan Gavranović je, nakon popodnevne sjednice Štaba, rekao da su formirani timovi koji obilaze grad i sagledavaju štetu, a da je samo tokom današnjeg dana voda ušla u 94 stambena objekta.

''U tu brojku ne računamo objekte koji su juče bili potopljeni. Šteta je velika, posebno na infrastrukturi i poslovnim objektima'', naglasio je on.

Naročito su stradala naselja Potok i dio Debeljaka, a velike probleme su imali i mještani Lauša, Petrićevca, Starčevice, Ade i drugih mjesnih zajednica.

Put prema Poniru je, za sada, neprohodan.

Rijeka Vrbas se još uvijek nije izlila iz svog korita, dok su na ušću Široke rijeke u Vrbas, u Podgoričkoj ulici, postavljene vreće kako voda ne bi ugrozila okolne objekete.

''Prioritet je ispumpavanje vode iz stambenih objekata. Radi se i na čišćenju nanosa sa saobraćajnica, te na otklanjanju problema na ifrastrukturi. Ukoliko kiša prestane da pada tokom noći, već sutra se može očekivati i početak sanacije nastalih šteta, kao i njihova procjena'', naveo je Gavranović.

Najavio je da bi sutra mogla da počne i dezinfekcija potopljenih objekata, ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije