Banja Luka

Vodu dobilo 130 domova

Vodu dobilo 130 domova
Vodu dobilo 130 domova

BANJALUKA - Nova vodovodna mreža izgrađena je u više naselja i ulica na području grada, čime je oko 130 domaćinstava dobilo vodu, a za čitav projekat grad je izdvojio 225.358 KM.

Kako je potvrđeno u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, završeni su radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže prve visinske zone u Maloj ulici u Šargovcu, zatim sekundarne vodovodne mreže u Ulici Bose Živković, u dužini od 106 metara, u ogranku Ulice Blagoja Parovića, u dužini od 367 metara, te u Ulici Dušana i Vlade Kopanje, kod broja 4, u dužini od 142 metra.

ZADOVOLJNI URAĐENIM: "Nadam se da će sada isporuka vode i sve ostalo biti normalni. Do sada smo se snalazili na razne načine, između ostalog sam naručivao rezervoare sa vodom koji su me mjesečno koštali 140 KM", rekao je Petar S. iz Šargovca.

Okončani su i radovi na izgradnji vodovoda druge visinske zone u naselju Česma u dužini od 1,2 kilometra, a vodovodna mreža je izgrađena i u ogranku Kuljanske ulice u dužini od pola kilometra.

U mjesnoj zajednici Česma ističu da su zadovoljni što su radovi privedeni kraju, ali da je sve išlo dosta sporo te da ima još mnogo problema koje hitno treba riješiti.

"Opšte je poznato da naselje Česma ima velike probleme s vodom. Naravno da smo zadovoljni urađenim, ali nije normalno da u 21. vijeku mještani gledaju u nebo i očekuju kišu da bi napunili bunare i bazene vodom", istakao je Miladin Maličević, predsjednik Savjeta MZ Česma.

On je dodao da u ovom naselju i dalje vodovodnom mrežom nije pokriveno oko 1.500 ljudi.

TREĆA I ČETVRTA VISINSKA ZONA: "Iskreno se nadamo da će u narednoj godini biti pronađena sredstva u budžetu da se na vodovodni sistem priključe treća i četvrta visinska zona naselja, gdje ljudi i dalje muku muče s vodom", rekao je Maličević.

Sekundarna vodovodna mreža urađena je i u dva ogranka u Ulici Zore Kovačević, u dužini od 138 metara, kao i u Kosovskoj ulici, na dijelu od broja 21 D do broja 21 K, u dužini od 248 metara, u Ulici Marka Lipovca u dužini od 133 metra i u ogranku u Ulici Novaka Pivaševića 110 metara.

Na izvođenju radova angažovano je bilo više izvođača, među kojima i "Miloš impex", "MG Mind", "Hidro splet" d.o.o. i "Esperanca kompani".

Radovi počinju do kraja godine

Iz Gradske uprave su najavili da bi do kraja godine trebalo da počne i izgradnja sekundarne vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Donja Piskavica, u naseljima Zrnići i Ševe.

Kako je pojašnjeno, u toku je procedura javne nabavke za izbor najpovoljnijeg izvođača radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije