Banja Luka

Za osnovce 87 kompleta

Za osnovce 87 kompleta
Za osnovce 87 kompleta

BANJALUKA - Povodom početka nove školske godine danas je višečlanim porodicama koje školuju četvoro i više djece iz Udruženja "4+" tradicionalno podijeljeno 87 kompleta udžbenika za osnovce.

Radenko Đurica, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti, rekao je  da je u Banjaluci registovano više od 530 porodica sa četvoro i više djece.

On je istakao da su ovom prilikom podijeljeni udžbenici onima kojima su najpotrebniji.

"Podijelili smo pakete za 23 porodice. Mislim da ćemo početkom septembra vidjeti kako još možemo pomoći u vidu pribora i drugog materijala te na taj način pomoći porodicama koje imaju četvoro i više djece", rekao je Đurica.

Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja "4+", kaže da će ovi dodijeljeni  udžbenici višečlanim porodicama olakšati pripremu osnovaca za školu, ali da im još problem predstavlja nedostatak školskog pribora.

"Već smo zahvaljujući dobrim ljudima prikupili nešto školskog pribora i starih udžbenika koje smo već podijeli djeci,  ali potrebno nam je još toga", istakao je Radovanović.

Dijana Praštalo, majka koja ima pet sinova, a njen muž četvoro djece, kaže da je u današnje vrijeme veoma teško školovati petoro djece i početkom školske godine spremiti ih za školu.

"Jako sam zahvalna ljudima koji su obezbijedili ove udžbenike i tako nam olakšali", kaže ova majka.

Udruženju "4+" juče su i predstavnici Unije udruženja poslodavaca RS uručili školski pribor u vrijednosti od 5.000 KM.

Saša Aćić, direktor Unije udruženja poslodavaca RS, rekao je da će dio ovih prihoda biti usmjeren u gradove i opštine u RS koji su pretrpjeli poplave.

Pomoć Udruženju Roma

 Gradonačelnik Slobodan Gavranović danas je posjetio Udruženje Roma "Veseli brijeg", gdje je uručio đačke torbe, udžbenike i školski pribor romskim osnovcima i novčanu pomoć za srednjoškolce i studente.

"Podijeli smo 25 kompleta udžbenika, torbi i školskog pribora za osnovce, te dodijelili novčanu pomoć za troškove školovanja devet srednjoškolaca i četiri studenta u pojedinačnom iznosu od 500 KM", rekao je Gavranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije