Banja Luka

Zbog fotelje pljuštale uvrede

Zbog fotelje pljuštale uvrede
Zbog fotelje pljuštale uvrede

Zbog suprotstavljenih stavova odbornika u vezi s imenovanjem direktora Centra za socijalni rad, na današnjoj, 31. sjednici Skupštine grada nije ni raspravljano o posljednoj, 34. tački, koja se odnosila na kadrovsku politiku.

Imenovanje direktora Centra, koje prema koalicionom sporazumu pripada DNS-u, umalo je dovelo do prekida sjednice, a zbog istog su u jednom momentu u skupštinskoj sali pljuštale optužbe i teške riječi, te do fizičkog obračuna između gradonačelnika Slobodana Gavranovića i Vladimira Mirošljevića, odbornika NDP-a.

Naime, Gavranović je predložio da konkurs za imenovanje direktora Centra, na kojem je Vera Sladojević dobila najbolju ocjenu, bude poništen, s obzirom na to da ona nema podršku svih članova Konkursne komisije, što je jedan od dva preduslova za izbor.

"Na meni je kao gradonačelniku bilo da napravim prijedlog, a to da li se Komisija sastala ili ne, te da li je predsjednica sastavila izvještaj na bazi Komisije i zakona i zakonskih odredbi je drugo pitanje. Ali, prijedlog odluke je u skladu sa zakonom u potpunosti i bez dileme, slagali se mi s njom, ili ne", kazao je Gavranović i dodao da nije dobro što izbor direktora Centra traje skoro tri godine, a još manje što se ta agonija i dalje nastavlja.

"Sve ću učiniti da sa koalicionim partnerima dođemo do rješenja, neko definitivno mora preuzeti odgovornost. Od jedne vrhunske ustanove u BiH, Centar smo doveli do toga da se vodi rat zbog fotelje direktora! Volio bih da smo imenovali direktora, ali nismo imali mogućnost", kazao je Gavranović i dodao da će dalji koraci biti povučeni na sljedećoj sjednici Skupštine.

Međutim, određeni broj odbornika tvrdi da izvještaj Komisije nije validan i da je gradonačelnik pokušao da poništi legalan konkurs jer je Komisija, tvrde, do izvještaja sve radila po zakonu.

"Nataša Vukmirović, predsjednica Komisije, sama je, uz nečije instrukcije, sastavila izvještaj i donijela nama na potpis. Ona je sebi uzela za pravo da nakon našeg rada sastavi izvještaj u koji nismo imali uvid, a do tada je sve rađeno po zakonu", pojašnjava Mirošljević, koji je i jedan od članova Komisije.

On je kazao da će zbog svog imena u dokumentu koji nije imao priliku da vidi, kako kaže, naći pravni lijek protiv onih koji su sastavili takav izvještaj.

"Ovo je jedan nečastan i nezakonit način rada i jednom se tome mora stati ukraj! Ovakve stvari se ne smiju događati nigdje u svijetu", ističe Mirošljević.

Aleksandar Zolak iz PDP-a takođe dijeli mišljenje većine odbornika u vezi s ovim pitanjem.

"Zbog unutarpartijskih i ličnih interesa, grad i njegovi građani su taoci jedne politike, zbog koje svi stagniramo", rekao je on.

Do zaključenja ovog broja odbornici su došli do sedme tačke dnevnog reda, a pred njima je trebalo da budu i izvještaji o prošlogodišnjem radu nekoliko gradskih institucija i organizacija, između ostalih TOBL, KC Banski dvor, Dom zdravlja i druge.

Đokoviću "Ključ grada"

Najboljem sportisti svijeta Novaku Đokoviću pripala je ovogodišnja nagrada "Ključ grada".

"Grad duguje zahvalnost Novaku Đokoviću za sve ono što je uradio za nas, pa i za čitavu RS, tako da je nešto ovakvo potpuno očekivano. On je uvijek bio drag gost u našem gradu i zato se i nadam da ćemo uprkos njegovim velikim obavezama imati priliku da napravimo jedan dostojanstven ceremonijal na kojem bismo mu uručili ovu nagradu", rekao je gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije