Banja Luka

"Zimzograd" grade i noću

"Zimzograd" grade i noću
"Zimzograd" grade i noću

Postavljanje kućica u sklopu projekta grad u gradu "Zimzograd" na Trgu Krajine privuklo je pažnju, pa su građani radoznalo zagledali njihovu unutrašnjost i s osmijehom objašnjavali najmlađima šta se dešava.

Jelena Babić, portparol "Zimzograda", rekla je da kućice postavljaju svakodnevno, danju i noću, te da će biti 24 štanda i velika scena koja je donesena u "Velikoj kući". Babićeva naglašava da će narednih dana krenuti i kićenja "Zimzograda", ali i grada.

"Biće postavljeno oko 10.000 lampica, kao i novogodišnja jelka visine 10 metara, koja će biti okićena s oko 500 kuglica", naglasila je ona. Interesantno je da će u subotu u 18 časova biti "Red Bull" kamion sa 10 Mrazica koje će na pokretnom stejdžu najaviti dolazak Djeda Mraza. Svečano otvaranje je planirano sat kasnije.

Milena Đekić, direktorica Agencije "Mint", rekla je da će za svakoga biti ponešto.

Mrazice će najaviti dolazak Djeda Mraza

"'Tržnica', 'Didaco', promocija banjalučkog ćevapa su samo od nekih ponuđača. Imaćemo i besplatnu promociju RK i FK Borac", rekla je ona.

Ovoj manifestaciji se najviše raduju najmlađi.

Nermin Mašinović koji je šetao sa svojim mališanom rekao je da će najviše biti oduševljen njegov petogodišnji sin.

"Dječak se najviše raduje 'Zimzogradu' i činjenici da će tu stalno biti Djeda Mraz sa kojim će moći da se slika i priča", rekao je on.

Njegova sugrađanka Nikolina Šipka rekla je da je oduševljena ovom idejom.

"Drago mi je što se ovo dešava u mom gradu jer sam ovakve manifestacije viđala samo u gradovima u regionu. Voljela bih da sljedeće godine 'Zimzograd' poprimi humanitarni karakter i da dodjeljuju paketiće djeci bez roditeljskog staranja", rekla je ona.

Raspored

Na otvaranju "Zimzograda" u subotu očekuje nas svirka banjalučkog benda "Sunrise", a nakon njih, 21.12, Ana Štajdohar sa svojim bendom. Nakon nje, 24.12, ponovo "Sunrise", zatim 25.12. i 26.12. "Makao" bend i 27.12. "Acapulco".

Dane između njihovih nastupa obilježiće poznati DJ-evi iz Banjaluke i gradova u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije