BiH

Aleksandar Vučić u dvodnevnoj posjeti BiH

Aleksandar Vučić u dvodnevnoj posjeti BiH
Foto: Tanjug | Aleksandar Vučić u dvodnevnoj posjeti BiH

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u radnoj posjeti BiH.

Vučić će prvog dana posjete prisustvovati ceremoniji povodom prvog redovnog leta Beograd-Mostar na međunarodnom aerodromu Mostar, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije, prenosi Srna.

Vučić je rekao da je otvaranje direktne avionske linije Beograd-Mostar veoma značajno i za ljude iz Trebinja i okoline, kao i zapadne Hercegovine i da je to prilika za razvoj partnerskih i ekonomskih odnosa Srbije i BiH.

"Avio-linija Beograd-Mostar je naš interes, kao i interes BiH. To su naši interesi, to je partnerska zemlja, idemo u partnerstvo. To je dobro za naš narod, karte će biti veoma jefitne i moći će da putuju ljudi iz Nevesinja, Ljubinja, Trebinja. Svi će moći da koriste mostarski aerodrom", rekao je Vučić za RTS.

On je istakao da to znači i otvaranje mosta ka zapadnoj Hercegovini, naseljenoj pretežno hrvatskim stanovništvom, te da je za Srbiju ta linija važna za razvoj partnerskih i ekonomskih odnosa Srbije i BiH.

"Važna nam je kao i njima, zato su dali subvencije kao i što je i Srbija dala", rekao je Vučić.

Avio-linija Beograd-Mostar obnovljena je nakon 33 godine i danas prvi avion "Er Srbije" polijeće za Mostar, na toj liniji letjeće tri puta sedmično.

On će tokom posjete prisustvovati večeri sa liderima iz regiona koji učestvuju na mostarskom sajmu i sastaće se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Vučić je rekao da pretpostavlja da će se na večeri pojaviti i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Nakon susreta, Vučić će prisustvovati otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede i obići štand Srbije, kao i štandove drugih izlagača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije