BiH

Alkalaj službenim automobilom "skoknuo" do mora (Video)

Alkalaj službenim automobilom "skoknuo" do mora (Video)
Alkalaj službenim automobilom "skoknuo" do mora (Video)

SARAJEVO - Federalna televizija (FTV) snimila je ministra inostranih poslova BiH Svena Alkalaja kako tokom radnog vremena odlazi na kupanje u Slano u Hrvatskoj službenim autom kojeg parkira gotovo na plaži.

Kamere su zabilježile da Alkalaj, koji zvanično nije na godišnjem odmoru, nakon bezbrižnog brčkanja na plažama Jadrana u pratnji svojih tjelohranitelja, mokar i go do pasa, sjeda u službeni automobil.

Denis Telić, konsultant Centra civilnih inicjiativa, podsjetio je da su, prema revizorskim izvještajima, ministar Alkalaj i njegovi saradnici tokom 2009. godine potrošili milion i po KM na ime putnih troškova.

Prema revizorskim izvještajima, u Ministarstvu inostranih poslova BiH nije uredno vođena evidencija o pređenim kilometrima te su neograničeno korištena službena vozila čime je uzrokovano nenamjensko trošenje sredstava.

Iz ministrovog kabineta niko nije bio spreman da se oglasi povodom "snimljene" situacije, tvrde na FTV-u.

Alkalaj: FTV zlonamjerno dezinformisala gledaoce

Iz kabineta ministra inostranih poslova BiH Svena Alkalaja saopšteno je da prilog Federalne televizije /FTV/ o njegovom kupanju u moru nije snimljen za vrijeme ministrovog radnog vremena, te da je tom "nepotpunom informacijom" ova medijska kuća "zlonamjerno dezinformisala gledaoce".

U saopštenju se navodi da je FTV sinoć, u želji da, iz njoj poznatih razloga, diskredituje ministra Alkalaja, objavila prilog u kojem navodi da se ministar za vrijeme radnog vremena kupao na moru, te nakon toga koristio službeno vozilo.

Iz Alkalejevog kabineta navode da, prema važećem Pravilniku o uslovima i načinu korištenja vozila MIP-a, ministar ima vozilo na raspolaganju 24 sata, te da je bezbjednost državnog ministra za vrijeme mandata u nadležnosti Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Federalna televizija snimila je Alkalaja kako tokom radnog vremena odlazi Slano u Hrvatskoj na kupanje službenim autom koje parkira gotovo na plaži.

Kamere su zabilježile da Alkalaj, koji zvanično nije na godišnjem odmoru, nakon bezbrižnog brčkanja na plažama Jadrana u pratnji tjelohranitelja mokar i go do pasa sjeda u službeni automobil.

Konsultant Centra civilnih inicijativa Denis Telić podsjetio je da su prema revizorskim izvještajima ministar Alkalaj i njegovi saradnici tokom 2009. godine potrošili milion i po KM na ime putnih troškova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije