Društvo

Bogdanić: Slijedi racionalizacija u zdravstvu

Bogdanić: Slijedi racionalizacija u zdravstvu
Bogdanić: Slijedi racionalizacija u zdravstvu

BANJALUKA - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je večeras da će u zdravstvenom sektoru biti provedena racionalizacija sistema, jer je u fokusu sistema u ovoj oblasti osiguranik.

On je naveo da je u zdravstvu došlo do povećanog, a neravnomjernog prijema radnika, tako da u nekim zdravstvenim ustanovama ima viška nemedicinskog osoblja, u pojedinim je višak medicinskog, dok je negdje nedovoljno medicinskog osoblja.

Bogdanić je izjavio za Radio-televiziju Republike Srpske da će u narednom periodu biti doznačena sredstva u prvom redu za prevenciju u očuvanju zdravlja osiguranika, a da će se takvo doznačavanje sredstava vršiti po osnovu određenih standarda i kriterijuma.

Prema njegovim riječima, broj zaposlenih mora biti usklađen sa određenim standardima i kriterijumima.

Bogdanić je pojasnio da će se po tako doznačenim sredstvima angažovati i broj zdravstvenih radnika, navodeći da je stvar menadžera, sindikata i drugih segmenata sistema da se opredijele o modalitetu - da li je to smanjenje broja radnika ili će doći do ušteda boljom organizacijom i slično.

"Sa sindikatom se morati definisati višak radnika koji objektivno postoji", rekao je Bogdanić i naveo da je pravo Republike da rasporedi radnike tamo gdje se ukažu potrebe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije