BiH

Bosić: SDS predvodi promjene za bolje društvo

Bosić: SDS predvodi promjene za bolje društvo
Bosić: SDS predvodi promjene za bolje društvo

KOZARSKA DUBICA - Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić rekao je večeras u Kozarskoj Dubici da SDS predvodi pokret koji će donijeti promjene i u Republici Srpskoj stvoriti bolje društvo.

"Došli smo u situaciju da umjesto svog rada živimo od stranih zaduživanja koja će generacije koje dolaze iza nas morati plaćati", izjavio je Bosić novinarima nakon centralnog predizbornog skupa SDS-a u Kozarskoj Dubici.

On je naglasio da su problemi u svim gradovima Srpske manje-više isti - nezaposlenost, loša ekonomska situacija i privredna aktivnost i dodao da aktuelna vlast do sada nije smatrala da je rješavanje tih problema prioritet društva.

"Mi želimo da napravimo preokret u tom polju i naš prioritet će biti prije svega oživljavanje privrede, različitim podsticajima i smanjivanjem taksi i nameta koje plaćaju privrednici", rekao je Bosić.

On je naglasio da će građani na izborima 12. oktobra moći da se opredijele za put kojim Republika Srpska sada ide ili za promjene, nove ljude i projekte.

"Ubijeđeni smo da se osjeća vjetar promjene u Republici Srpskoj i da nas čekaju bolji dani", zaključio je Bosić.

Kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić izjavio je da je cilj kandidata SDS-a i Saveza za promjene da rade za bolju budućnost svakog čovjeka u Republici Srpskoj.

"Istim matricama i pričama aktuelna vlast želi da se održi na vlasti jer se boje borbe protiv korupcije i zakona o ispitivanju porijekla imovine, koji će nakon pobjede na izborima biti usvojen u Narodnoj skupštini Republike Srpske", rekao je Tadić u Kozarskoj Dubici.

On je ocijenio da "vlast ostavlja Republiku Srpsku u ogromnim dugovima, zavađen narod i niz problema u zdravstvu, školstvu, penzionom sistemu, infrastrukturi, privredi i drugim oblastima".

Tadić je pozvao birače u Kozarskoj Dubici da na izborima podrže Mladena Ivanića, kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Na centralnom predizbornom skupu SDS-a u Kozarskoj Dubici govorili su i nosilac liste SDS-PUP-SRS za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici jedan Darko Banjac, koji je naglasio da aktuelna vlast od birača traži da legalizuju kriminal i korupciju, dok SDS nudi potpuno različitu viziju funkcionisanja Republike Srpske.

Na skupu su se obratili i nosilac liste kandidata SDS-PUP-SRS za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri, kandidat koalicije za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milanko Mihajlica, kandidati za poslanike iz Kozarske Dubice Aleksandra Stojaković i Radmila Areženi, kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH Borislav Bojić, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH u Izbornoj jedinici jedan Đorđe Krčmar i drugi kandidati SDS-a i Saveza za promjene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije