BiH

CIK će od 7. do 9. maja raspisati Opšte izbore u BiH

CIK će od 7. do 9. maja raspisati Opšte izbore u BiH
Foto: Ilustracija | CIK će od 7. do 9. maja raspisati Opšte izbore u BiH
N.N.

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine će od 7. do 9. maja raspisati Opšte izbore koji će biti održani u oktobru ove godine, potvrđeno je za Klix.ba.

Iz Centralne izborne komisije BiH na pitanje o danu raspisivanja izbora odgovorili su da još uvijek ne znaju tačan datum raspisivanja izbora, ali da će se to desiti od 7. do 9. maja.

CIK je prema važećem Izbornom zakonu BiH dužan u roku od 150 dana prije dana izbora donijeti odluku o održavanju Opštih izbora. Iz Centralne izborne komisije već su ranije najavili kako će poštivati zakone i u skladu sa zakonskim odredbama početkom maja ove godine raspisati Opšte izbore.

Stanovnici Bosne i Hercegovine će u oktobru ove godine imati priliku birati članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zastupnike za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Predstavnički dom Parlamenta FBiH, predsjednika i potpredsjednike RS, predstavnike za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i predstavnike za kantonalne skupštine u FBiH.

Prošli Opšti izbori, odnosno sedmi po redu u BiH, raspisani su odlukom Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine 15. maja 2014. godine.

(klix.ba)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije