BiH

Čović: Sa Dodikom imam korektan, učtiv i vrlo pristojan odnos

Čović: Sa Dodikom imam korektan, učtiv i vrlo pristojan odnos
Foto: Anadolija arhiva | Čović: Sa Dodikom imam korektan, učtiv i vrlo pristojan odnos

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović rekao je da s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom ima ''korektan, učtiv i vrlo pristojan odnos''.

On je, gostujući na N1 TV, naglasio da ''takav odnos nastoji gajiti sa svakim drugim kolegom u politici''.

"Jedan korektan, učtiv i vrlo pristojan odnos kakav nastojim gajiti sa svakim drugim kolegom u politici. U ovom konkretnom odnosu, što često naglasimo, to je držanje riječi, što je danas u politici velika stvar'', rekao je Čović.

Na konstataciju novinara da je nedavno Dodik rekao da BiH nije država, već da je Republika Srpska jedina država, a da mu Čović na to nije odgovorio, on je rekao da neće odgovarati bilo kome, ni u ovoj ni u drugim prilikama.

"Ja niti ću ovu niti bilo koju drugu priliku koristiti da odgovorim niti ću odgovoriti bilo kome. BiH je ono što jeste i to je jasno ustavno definirano. Ja sam član državnog Predsjedništva i kako ću o tome govoriti bilo šta drugo. BiH je država sa svim elementima državotvornosti'', poručio je predsjedavajući Predsjedništva.

Kazao je da Republika Srpska Jednako ima sve svoje elemente državotvornosti koji pripadaju Ustavu koji su definisani Aneksom 4 Dejtona, ali i Ustavom RS.

Na pitanje da li ga vrijeđa kada kažu da on i Dodik nastavljaju politiku Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića u BiH, Čović je rekao da ne vidi bilo kakve poveznice između tih istorijskih dimenzija.

"Ne bih to komentirao jer ne vidim bilo kakve poveznice između tih povijesnih dimenzija, BiH i naših susjeda i onoga što ja danas radim. Ponosan sam na ono što jesam i na ono što radim. Da li to neko poistovjećuje sa nekim prošlim vremenima, svakom analitičaru za pravo da pravi analitiku'', dodao je Čović.

On je ovom prilikom komentarisao odnos sa ostalim članovima Predsjedništva BiH.

"Nema niti jednog političara sa kojim ja imam drugačiji pristup. S kolegom Ivanićem imam jednak karakter odnosa do kraja, sa Izetbegovićem isto tako. S tim da imamo malo problema u pamćenjima, pa se neke stvari zaborave. Kolega Izetbegović zna počesto zaboraviti neke stvari'', ispričao je on.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije