BiH

Crnadak sa Ivancovim: Važnost ruske podrške Dejtonu

Crnadak sa Ivancovim: Važnost ruske podrške Dejtonu
Crnadak sa Ivancovim: Važnost ruske podrške Dejtonu

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak danas je tokom razgovora sa ruskim ambasadorom u BiH Petrom Ivancovim podvukao važnost podrške koju Rusija nedvosmisleno daje Dejtonskom sporazumu i potrebi za čvrstim unutrašnjim dogovorom, kao i reformskim procesima u BiH.

Crnadak i Ivancov razgovarali su u Sarajevu o bilateralnim odnosima BiH i Rusije, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Na sastanku je bilo riječi i o Sporazumu o klirinškom dugu, te je s tim u vezi pozdravljena činjenica da je BiH jedina zemlja u regionu koja ima sporazum o rješavanju klirinškog duga koji je realizovan isplatom novca bez kompenzacija.

U saopštenju se navodi da je razgovarano i o skorašnjem sastanku Crnatka sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovim, kao i o sljedećem sastanku međuvladinih komisija za trgovinu i ekonomsku saradnju između BiH i Rusije, koji će biti održan u Moskvi 17. maja.

Crnadak i Ivancov razgovarali su i o najefikasnijim načinima sprovođenja Programa kulturne saradnje 2017-2019. između BiH i Rusije, te o saradnji na multilateralnom planu i drugim regionalnim i globalnim temama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije