BiH

Cvijanović: Dijalogom do novog zakona o radu

Cvijanović: Dijalogom do novog zakona o radu
Cvijanović: Dijalogom do novog zakona o radu

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da je dijalogom potrebno doći do kvalitetnog novog zakona o radu.

"Želim da između socijalnih partnera postoji komunikacija. Vlada Srpske ima pojedinačnu komunikaciju sa njima, ali je problem atmosfera među socijalnim partnerima", rekla je novinarima Cvijanovićeva i navela da nije utvrđeno kada će biti donesen novi zakon o radu.

Ona smatra da će u Srpskoj biti socijalnog dijaloga jer se mora razgovarati o određenim rješenjima, a ko ne prihvata tako nešto, propušta priliku da utiče na njih.

Cvijanovićeva je podsjetila da je novi zakon o radu dio Reformske agende, kao i da je već pet godina jedan od ciljeva koji moraju biti realizovani u okviru Ekonomske politike.

"Tvrdim da niko nije vidio bilo šta od ovog zakonskog rješenja, jer ga Vlada još nije sačinila", kaže Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, Srpska je jedina u okruženju koja nije izmijenila radno zakonodavstvo.

"Ne želim da bilo ko plaši radnike i da govori da će Vlada namjerno uz pomoć nekoga donijeti ne znam kakva rješenja. Dijalogom je potrebno doći do dobrih rješenja i nemamo namjeru raditi ništa drastično", rekla je Cvijanovićeva.

Komentarišući negativne revizorske izvještaje date Ministarstvu zdravlja Republike Srpske, Cvijanovićeva je rekla da oni po automatizmu budu upućeni nadležnim pravosudnim institucijama.

"Mislim da treba istražiti stvari za koje se smatra da su problematične i u sferi nedozvoljenog. Imamo akcione planove za otklanjanje nedostataka koje je revizija uočila i da se ispoštuju preporuke, što se i radi", kaže Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da problemi u zdravstvu datiraju od završetka ratnih sukoba.

"Posvetili smo pažnju modernizaciji i stvaranju boljih uslova za pacijente i zdravstvene radnike. Radimo i na uvođenju finansijske discipline, kao i na mjerama racionalizacije", zaključila je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije