BiH

Cvijanović: Imamo svoju agendu i sprovešćemo sve što u njoj piše

Cvijanović: Imamo svoju agendu i sprovešćemo sve što u njoj piše
Cvijanović: Imamo svoju agendu i sprovešćemo sve što u njoj piše

BANJALUKA - Željka Cvijanović, premijerka Republike Srpske, rekla je u Banjaluci da nije tačno da Vlada RS koči reforme, već da "ima i svoju agendu i sprovešće sve što tamo piše".

"Neka to urade gospoda u FBiH za sebe i Savjet ministara BiH pa da vidimo šta su to nadležnosti Savjeta ministara BiH i šta to oni treba da rade", rekla je Cvijanovićeva.

Istakla je da Vlada RS ne koči reforme i jeste za Reformsku agendu.

"Sada smo na dobrom putu da svako za sebe to definiše i potpiše, jer nema smisla da se mi nadmudrujemo o tome. Nema smisla da pravimo u vezi s tim cirkus i pričamo kako je najvažnije da u BiH dođe evropski komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn. Da, to je mnogo važno, ali najvažnije je to što treba tamo da se potpiše, a onda konačno i sprovede. Napravili su cirkus od jedne vrlo ozbiljne priče", izjavila je Cvijanovićeva komentarišući stav predstavnika Saveza za promjene povodom odbijanja Vlade RS da prihvati Reformsku agendu.

U izjavi novinarima u Banjaluci rekla je da srpski predstavnici u vlasti na nivou BiH "predstavljaju neodgovornu garnituru vlasti", a ne Vlada RS.

"Stav Vlade RS jesu reforme i imamo svoj paket reformi, koji je vrlo kompatibilan sa svim što smo ranije razgovarali s EU, Svjetskom bankom i MMF-om"; rekla je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije