BiH

Cvijanović: Na sceni rušenje institucija Republike Srpske

Cvijanović: Na sceni rušenje institucija Republike Srpske
Cvijanović: Na sceni rušenje institucija Republike Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je na sceni rušenje institucija Republike Srpske, a ne borba za radnička prava i svakome ko prati "ovu predstavu oko zasjedanja Narodne skupštine to je jasno".

"Žao mi je što je sindikat propustio da kroz pregovore zaštiti radnička prava, ali sam ponosna na Vladu koja je to učinila umjesto njih", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da su Skupština i Vlada ozbiljne institucije i one će raditi svoj posao.

"To od njih očekuju njeni građani. Ponuđeni zakon je dobar, a očekujemo da će kroz amandmane biti i poboljšan. Iskreno žalim što su sindikalne vođe postale oruđe u rukama nekoliko opozicionara", rekla je premijer Srpske.

Ona je ocijenila da nekima u sindikatu, nažalost, treba spektakl, a ne dobar zakon o radu.

"Treba im izgovor što nisu radili ono što radnici od njih očekuju. Isto tako, opoziciji treba haos i oni na tome rade još od prošlogodišnjeg, trećeg po redu, izbornog poraza", istakla je Cvijanovićeva i dodala da "u institucijama BiH ti isti opozicionari puze pred Bakirom Izetbegovićem, a ovdje sprečavaju rad institucija Republike Srpske".

"To što rade nema veze sa radničkim pravima i to svaki građanin Republike Srpske zna", zaključila je Cvijanovićeva.

Na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske koja se danas održava u Banjaluci trebalo bi da bude razmatran Prijedlog zakona o radu, a čijem se usvajanju protivi Savez sindikata Republike Srpske.

U Banjaluci su u toku protesti nezadovoljnih radnika u organizaciji Saveza sindikata Republike Srpske jer je Vlada Srpske, kako kažu, odlučila da bez saglasnosti radnika donese novi zakon o radu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije