BiH

Cvijanović: Slijedi politička kazna za one koji opstruišu Srpsku

Cvijanović: Slijedi politička kazna za one koji opstruišu Srpsku
Cvijanović: Slijedi politička kazna za one koji opstruišu Srpsku

TESLIĆ - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović upozorila je da će za sve one koji su odlučili da opstruišu Republiku Srpsku uslijediti politička kazna, koja je gora od neke druge.

Cvijanovićeva je ocijenila da je velika sramota za sve one koji u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH nisu podržali ratifikaciju Sporazuma o kreditu za razvojnu politiku poslovnog ambijenta između BiH i Svjetske banke, navodeći da su oni odlučili da opstruišu Republiku Srpsku.

"To je prvi put da se dešava u Svjetskoj banci takva situacija, da napravite razvojni program, da u okviru toga definišete reforme i u okviru tih reformi podršku koju će budžet dobiti kao stimulans i da neko onda na kraju neće da ratifikuje jedan takav sporazum", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Tesliću.

Prema njenim riječima, sramota je što je opozicija u Republici Srpskoj, koja ima priliku da učestvuje u zakonodavnoj vlasti BiH, nažalost, ponovo napravila jedan takav katastrofalan potez.

"Oni to pravdaju objašnjenjem da neće da učestvuju u kreditnom zaduženju Republike Srpske kojim će se krpiti budžetske rupe. Kao prvo, nije u pitanju takva vrsta priče apsolutno, u pitanju su reforme za koje dobijete određena kreditna sredstva i provedete ih da biste provodili neke druge nakon toga i bili podržani na taj način", pojasnila je premijer Republike Srpske.

Ona je istakla da je ovo jedna dimenzija, a druga je to da SDS, PDP i NDP ne vode računa o tome da li je Republika Srpska zadužena, nego su "odlučili da pokazuju mišiće preko leđa Republike Srpske".

"Ja sam im poručila da je to uvijek put koji vodi u politički sunovrat i tamo će oni završiti", poručila je Cvijanovićeva, koja je i međunarodni sekretar SNSD-a.

Ona je podsjetila da su predstavnici opozicije i prošle godine na isti način pokušali da blokiraju sredstva koja su bila domaća, uopšte nisu bila kreditna.

"To su bila sredstva od dobiti iz `Elektroprenosa` po kojem osnovu je Republici Srpskoj pripadao 41 milion KM. Ti bajni političari i poslanici iz PDP-a, SDS-a su i tada glasali protiv toga. Dakle, oni su odlučili da opstruišu Republiku Srpsku i zato će uslijediti politička kazna. Ona je gora od neke druge kazne", istakla je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije