BiH

DNS podržava smjenu Džaferovića

SARAJEVO - Poslanik DNS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Jovan Vukovljak rekao je da će ova stranka podržati inicijativu Kluba poslanika SNSD-a za smjenu predsjedavajućeg ovog doma Šefika Džaferovića.

Vukovljak je naglasio da će DNS podržati inicijativu koja je pokrenuta zbog ozbiljnih i osnovanih optužbi da Džaferovića nije prijavio, ni spriječio ili kasnije procesuirao počinioce ratnih zločina nad Srbima u proteklom ratu u BiH.

Poslanik SDS-a Aleksandra Pandurević i poslanik NDP-PDP Momčilo Novaković rekli su da još nisu zvanično dobili ovu inicijativu, zbog čega ne žele ni da je komentarišu.

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je da će poslanici ove stranke pokrenuti inicijativu za smjenu Džaferovića.

"Optužbe koje je u javnosti iznio potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo su, po našem mišljenju, sasvim utemeljene i predstavljaju više nego dovoljan razlog za pokretanje inicijative za smjenu Džaferovića. Kebo nije bilo ko, već jedan od najviših funkcionera FBiH i čovjek kojeg je na tu funkciju predložila SDA, stranka kojoj pripada Džaferović", istakao je Košarac.

On je pozvao Tužilaštvo BiH da se hitno izjasni o dokazima koje je protiv Džaferovića i drugih bošnjačkih ratnih vojnih, policijskih i političkih zvaničnika podnio Kebo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije