BiH

Đokić: Parlament RS dao puni doprinos očuvanju stabilnosti Republike

Đokić: Parlament RS dao puni doprinos očuvanju stabilnosti Republike
Đokić: Parlament RS dao puni doprinos očuvanju stabilnosti Republike

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske je tokom 25 godina postojanja dala puni doprinos očuvanju stabilnosti Srpske i afirmaciji demokratskih vrijednosti i tekovina na kojima je zasnovana, istakao je ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić.

Đokić, koji je ranije obavljao funkciju predsjednika republičkog parlamenta, izjavio je da je Narodna skupština sve ove godine bila vidljiv čuvar zakonodavnog sistema i imala posebnu ulogu u provođenju brojnih reformi koje su doprinijele razvoju Srpske.

"Dala je nemjerljiv doprinos jačanju demokratskih kapaciteta, afirmaciji same ideje RS i zaštiti njene autonomnosti unutar BiH, kroz provođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i sveopšti demokratski razvoj", naglasio je Đokić.

Naveo je da je Narodna skupština tokom 25 godina postojanja bila najvažniji stub stvaranja i razvoja institucionalnog sistema Srpske, pa na taj način i Republike Srpske.

On je naveo da je u periodu rata, Narodna skupština imala izuzetno važnu ulogu, ali i u periodu poslije rata kada je bila nosilac aktivnosti na provođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, suočavajući se sa brojnim izazovima, teškoćama, ali i snažnim pritiscima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije