BiH

Đokić: Socijalisti za jačanje javnog sektora

Đokić: Socijalisti za jačanje javnog sektora
Đokić: Socijalisti za jačanje javnog sektora

BANJALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je danas da Socijalistička partija želi da na principu sveopšte narodne solidarnosti doprinese ukupnom ekonomskom razvoju Republike Srpske nastojeći da, prije svega, ojača javni sektor.

"Želimo da imamo jaka javna preduzeća poput `Elektroprivrede Srpske`, `Šuma Srpske`, `Pošta Srpske` i `Željeznica Republike Srpske`. Želimo da unaprijedimo sve aktivnosti i obezbijedimo više radnih mjesta", rekao je Đokić novinarima tokom obilježavanja 22 godine postojanja i rada Socijalističke partije.

On je naveo da socijalisti nastoje i da obezbijede više sredstava u budžete Srpske i lokalnih zajednica.

Đokić je istakao da ova partija gradi svoju politiku na principima slobode i ravnopravnosti i očekuje da će za takvu vrstu djelovanja imati podršku građana, koja je bila "ne mala na prethodnim izborima i veća od izbora prije njih".

"To nam govori da se uvećava podrška građana prema nama i to će ostati karakteristika i narednog perioda. Socijalistička partija je ostala dosljedna realizaciji svog programa", naveo je Đokić.

On je rekao da će ova partija na poseban način obraćati pažnju na obespravljeno i ono stanovništvo kojem je teško i kojem je potrebna pomoć institucija sistema da bi im život bio lakši i povoljniji.

"Istovremeno, brinućemo i o svakom ko može da u društveni život ove zemlje ugradi svoju energiju i doprinese njenom razvoju. Mi smo partija koja promoviše opšte, univerzalne, civilizacijske ciljeve i ostaćemo takvi i u budućem vremenu", poručio je Đokić.

Obilježavanju godišnjice osnivanja i rada Socijalističke partije prisustvovale su i delegacije partija sa kojima su socijalisti u koaliciji - SNSD-a koju je predvodila međunarodni sekretar ove partije Željka Cvijanović, DNS-a na čelu sa predsjednikom Markom Pavićem, predstavnici radikala koji su zajedno na listi sa socijalistima u Narodnoj skupštini, kao i predstavnici Saveza sindikata, Unije udruženja poslodavaca, Privredne komore i međunarodnih organizacija. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije