BiH

Dodik: Cilj je bio izazvati intervenciju međunarodne zajednice

Dodik: Cilj je bio izazvati intervenciju međunarodne zajednice
Dodik: Cilj je bio izazvati intervenciju međunarodne zajednice

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je cilj talačke krize u Sarajevu, najveće na prostorima eks Jugoslavije, bio da se izvrši politički pritisak kako bi došlo do intervencionizma međunarodne zajednice i OHR-a.

Nakon posebne sjednice Vlade Republike Srpske, Dodik je rekao da je političko Sarajevo nervozno i da je htjelo putem ovakvih okupljanja da izvrši uticaj na parlament da donosi odluke koje su izvan političkog sistema.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da jučerašnji događaj u Sarajevu predstavlja političku akciju koja bi trebalo da pokaže da decentralizovana BiH ne može da funkcionište.

Ona je konstatovala da ne postoje uslovi za rad predstavnika iz Republike Srpske u institucijama BiH.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić najavio je da će u utorak, 11. juna, biti održana sjednica Kolegijuma, na kojoj bi trebala biti zakazana posebna sjednica parlamenta.

Radojičić je naveo da je u kontaktu sa predsjednicima partija čiji su predstavnici u zajedničkim institucijama BiH i u Vladi Republike Srpske, i pozvao na postizanje konsenzusa političkih partija iz Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije